Συνολικά 23 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αναφοράς

Συνολικά 23 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αναφοράς

Συνολικά 23 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Μέχρι τις 12 σήμερα το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Αναφοράς, από τους 23 ασθενείς, οι τρεις νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.

Εν τω μεταξύ σήμερα δόθηκε ένα εξιτήριο σε ασθενή που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο, αφού τα αποτελέσματα της επαναληπτικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε, ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε σπίτι του όπου θα παραμείνει υπό περιορισμό για 14 μέρες.

Εν τω μεταξύ άρχισε χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου η δειγματοληψία για κορωνοϊό στο προσωπικό του Νοσηλευτηρίου, στο πλαίσιο των εργαστηριακών εξετάσεων που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από το Υπουργείο Υγείας.

Παρά το γεγονός ότι αρκετά μέλη του προσωπικού του Νοσηλευτηρίου έχουν ήδη υποβληθεί σε εξετάσεις, λόγω της νοσηλείας ασθενών με κορωνοϊό, εντούτοις η δειγματοληψία θα επαναληφθεί.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου η διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων για κορωνοϊό, σε άτομα από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που δικαιούνται να εργάζονται με βάση το διάταγμα του Υπουργού Υγείας, καθώς και σε άτομα από τον ιδιωτικό τομέα, των οποίων οι επιχειρήσεις δεν έχουν αναστείλει τις εργασίες τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ