Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Η εκκλησία θα ακούσει τους επιστήμονες

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Η εκκλησία θα ακούσει τους επιστήμονες

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε πως η Εκκλησία, δεν βιάζεται και ότι πρώτιστη αποστολή και επιθυμία της είναι να υπηρετήσει τον λαό που της εμπιστεύθηκε ο θεός για να υπηρετήσει.

Είπε ακόμη” πως η Εκκλησία δεν θα επηρεαστεί από «καλοθελητές» που στόχο έχουν την αυτοπροβολή εκμεταλλευόμενοι θέματα τής Εκκλησίας.

Όπως εξήγησε στόχος του, πυξίδα και γνώμονας των ενεργειών του είναι το “καλώς νοούμενο συμφέρον του ποιμνίου του, και του κόσμου που υπηρετεί η Εκκλησία”.

Ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε σαφές μήνυμα πως “δεν θα πάμε να κάνουμε οτιδήποτε και να παλιννοστήσει ο κορωνοϊός και αύριο να κατηγορηθεί η Εκκλησία ότι αυτή επίσπευσε την επαναλειτουργία των εκκλησιών με αποτέλεσμα να αρχίσει να δρα για μια φορά ακόμη από την αρχή ο κορωνοϊός”.

“Και αντί, να στραφεί ο λαός μας στις δουλειές του και στους σωστούς ρυθμούς”, όπως είπε, “να κάνουμε κηδείες του λαού μας”, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο δεν επιθυμεί η Εκκλησία.

Επιπρόσθετα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β’ είπε πως η κυβέρνηση γνωρίζει τις θέσεις της Εκκλησίας και ότι η πόρτα του Προεδρικού είναι ανοικτή .

Ουδέποτε είπε, “ζήτησα να δω τον ΠτΔ και μου αρνήθηκε”.

Έστειλε επίσης το μήνυμα πως δεν πρέπει να βιάζεται κανένας, τονίζοντας πως θα έρθει η ώρα που θα επισκεφτεί τον ΠτΔ και πως θα του μιλήσει. Θα πράξουμε είπε, ό,τι συμφέρει στο λαό και η Εκκλησία δεν θα συμπεριφερθεί ως όχλος .

Θα συμπεριφερθούμε είπε, “ως άνθρωποι υπεύθυνοι για το καλό του λαού μας που ταχθήκαμε να τον υπηρετήσουμε”.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου επιστρέφει το απόγευμα στη Λευκωσία .