Φρίκη: Βίαζαν και κτυπούσαν 20χρονη τρόφιμο στέγης - Ποια είναι η ποινή

Φρίκη: Βίαζαν και κτυπούσαν 20χρονη τρόφιμο στέγης - Ποια είναι η ποινή

Σε φυλάκιση 11 χρόνων καταδικάστηκαν από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας 49χρονος φροντιστής στέγης και 52χρονος τρόφιμος, οι οποίοι κρίθηκαν κατά πλειοψηφία ένοχοι για τον άγριο βιασμό 20χρονης τροφίμου στέγης. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ Οκτωβρίου 2016 και Φεβρουαρίου 2017.

Την ενοχή των κατηγορουμένων έκριναν οι δικαστές Παναγιώτα Κυριακίδου και Φάνη Καπετάνιου, ενώ ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Χάρης Πογιατζής εξέδωσε αθωωτική απόφαση.

Κατ’ επανάληψη

Σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν βιάσει από τρεις φορές τη νεαρή, ενώ την παρενοχλούσαν σεξουαλικά πολλές φορές, άλλοτε μόνοι τους και άλλοτε σε συνεργασία.

Η παραπονούμενη διέμενε στη στέγη λόγω ψυχιατρικών προβλημάτων και για να καταπολεμήσει την έλξη της στα ναρκωτικά. Οι κατηγορούμενοι, προκειμένου να πετύχουν τους άνομους σκοπούς τους, χρησιμοποιούσαν βία, κτυπούσαν την κοπέλα και την εκφόβιζαν, ενώ ο 52χρονος την προμήθευε με ναρκωτικά.
Στην καταδικαστική απόφαση τονίζεται ότι οι κατηγορούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το ευάλωτο της ιδιοσυγκρασίας της παραπονούμενης προκειμένου να ικανοποιήσουν τις νοσηρές ορέξεις τους, αδιαφορώντας πλήρως για τις συνέπειες των πράξεών τους στη σωματική και ψυχική υγεία της 20χρονης.

Επίσης σημειώθηκε πως οι κατηγορούμενοι έδρασαν από θέση ισχύος. Η πλειοψηφία του δικαστηρίου θεώρησε εξάλλου επιβαρυντικό στοιχείο το γεγονός ότι ο 52χρονος ανάγκασε την παραπονούμενη σε σεξουαλικές περιπτύξεις στην παρουσία τρίτου προσώπου.

Οι δύο κατηγορούμενοι έδρασαν ο καθένας με δικό του σχέδιο δράσης, αλλά και βοηθώντας κάποιες φορές ο ένας τον άλλο, κρατώντας τσίλιες έξω από την πόρτα όπου διαπράττονταν τα αδικήματα. Οι άνομες ενέργειες των κατηγορουμένων, σύμφωνα με επιστημονικές εκθέσεις που κατατέθηκαν στο Κακουργιοδικείο, τραυμάτισαν επιπρόσθετα τον ψυχικό κόσμο της κοπέλας.

Το τρίτο πρόσωπο, που έβλεπε τον 52χρονο να εκμεταλλεύεται σεξουαλικά την κοπέλα, βρισκόταν και αυτό στο κατηγορητήριο ως τρίτος κατηγορούμενος, αλλά στο μεταξύ απεβίωσε.