Πότε με ποιον τρόπο θα γυρίσουν στα σχολεία οι μαθητές

Πότε με ποιον τρόπο θα γυρίσουν στα σχολεία οι μαθητές

Νεότερη εξέλιξη προκύπτει όσον αφορά την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά και την σημερινή σύσκεψη στο προεδρικό.

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων λοιπόν, επιστρέφουν στα σχολεία από την Πέμπτη 21 Μαΐου.

Θυμίζουμε ότι την ίδια μέρα αίρονται όλοι οι περιορισμοί στην διακίνηση. Σε κάθε τάξη θα υπάρχουν μέχρι 12 μαθητές έτσι αναμένεται ενημέρωση για το πώς θα γίνει η επιστροφή των μαθητών. Τα παιδιά αναμένεται να πηγαίνουν εναλλάξ κάποιες μέρες την εβδομάδα.

Οι τελειόφοιτοι επιστρέφουν στο σχολείο από την ερχόμενη Δευτέρα 11/5.

Σε ανάρτηση του ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού αναφέρει:

Η σύσκεψη στο Προεδρικό ολοκληρώθηκε. Υπάρχουν, πλέον, ξεκάθαρες αποφάσεις της Κυβέρνησης. Σε λίγο ο ΥΠΠΑΝ θα τις ανακοινώσει.

Όλοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, η κοινωνία κ.λπ. πρέπει να εργαστούμε για να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί. Υπάρχει αρκετή επιτελική δουλειά που πρέπει να γίνει από ΥΠΠΑΝ σε συνεργασία με Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και Οργανωμένους Γονείς για να καθοριστεί σαφές πλαίσιο λειτουργίας στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Πολλή δουλειά, λίγα λόγια!

Ως εκ τούτου, προσωπικά, δεν θα προβώ σε οποιεσδήποτε δημόσιες δηλώσεις σήμερα. Στις 2:30μμ θα ενημερώσω τη Γραμματεία της ΠΟΕΔ για τα διαμειφθέντα και τις αποφάσεις και η ΠΟΕΔ θα τοποθετηθεί με επίσημη ανακοίνωση που θα εκδοθεί.

Με καλή διάθεση και δουλειά, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ και να επιστρέψουμε σταδιακά στην ομαλότητα και στην κανονικότητα όπως εισηγούνται οι ειδικοί και αποφασίζει η Κυβερνηση και η Πολιτεία.