Υπόθεση serial killer - Πόρισμα Μεταξά: Μετά τις ποινικές έρχονται οι πειθαρχικές διώξεις

Υπόθεση serial killer - Πόρισμα Μεταξά: Μετά τις ποινικές έρχονται οι πειθαρχικές διώξεις

Ξεκίνησαν να λαμβάνουν απαντήσεις από τους 15 αστυνομικούς οι ποινικοί ανακριτές - Τι γίνεται με τις πειθαρχικές

Σε 15 περίπου ημέρες η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας αναμένεται να έχει έτοιμη την επιστολή που θα αποστείλει στην Αστυνομία και θα αφορά το ενδεχόμενο διάπραξης και πειθαρχικών αδικημάτων και από άλλα μέλη της Δύναμης κατά τους χειρισμούς τους στις υποθέσεις των κατά συρροή φόνων.

Το δεκαπενθήμερο αυτό θα πρέπει να δοθεί στους ποινικούς ανακριτές, αφού θα πρέπει πρώτα να έρθουν σε επαφή με τους 15 αστυνομικούς οι οποίοι διώκονται ποινικά, να τους κατηγορήσουν και ακολούθως να καταγράψουν τις απαντήσεις τους. Μια διαδικασία η οποία όπως πληροφορείται η Offsite έχει ήδη ξεκινήσει. Ακολούθως η υπόθεση θα καταχωρηθεί στο δικαστήριο για εκδίκαση.
«Αυτή τη στιγμή επειδή οι ποινικοί ανακριτές είναι απασχολημένοι με το ζήτημα των γραπτών κατηγοριών, θα περιμένουμε να τελειώσουν σε περίπου 15 ημέρες, ούτως να μας δικαιολογήσουν κάποιες εισηγήσεις τους και αναλόγως θα πάρουμε απόφαση», ανέφερε ο κ. Πασχαλίδης τονίζοντας ταυτόχρονα πως «οι ενδεχόμενες πειθαρχικές διώξεις θα εξαχθούν από τα συμπεράσματα του Πορίσματος. Το Πόρισμα θα τεθεί ξανά κάτω από το μικροσκόπιο της Αρχής, όμως αυτή τη φορά θα είναι για τις περιπτώσεις διάπραξης πειθαρχικών αδικημάτων».

«Η εκ δευτέρου αξιολόγηση του πορίσματος για το εάν έχουν διαπραχθεί αυτή τη φορά πειθαρχικά αδικήματα αναμένεται να γίνει σε περίπου 15 ημέρες», ήταν το καταληκτικό σχόλιο του Προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον 15 μελών της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, που περιλαμβάνουν αστυφύλακες, λοχίες και αξιωματικούς, σε σχέση με τον τρόπο που χειρίστηκαν τις υποθέσεις αυτές με την κατηγορία της διάπραξης ποινικών αδικημάτων που αφορούν στην παράλειψης υπηρεσιακού καθήκοντος από Δημόσιους Λειτουργούς, κατά παράβαση του Άρθρου 134 του Ποινικού Κώδικα, Κεφ. 154.