Πρώτο κουδούνι στα Δημοτικά σχολεία μετά από δύο μήνες καραντίνα (pics)

Πρώτο κουδούνι στα Δημοτικά σχολεία μετά από δύο μήνες καραντίνα (pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Στη βάση των πρωτοκόλλων που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και με την λήψη όλων των απαραίτητων προστατευτικών μέτρων, επέστρεψαν σήμερα οι μαθητές στα Δημοτικά σχολεία μετά από δύο μήνες αποχής, λόγω των απαγορεύσεων που επιβλήθηκαν για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο συνολικός αριθμός μαθητών/τριών που φοιτούν στα Δημοτικά είναι 52.768 και ως εκ τούτου, οι μαθητές/τριες που θα ανήκουν στην Ομάδα Α΄ και που αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα είναι 26.384. Επίσης, αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα 4.494 εκπαιδευτικοί Δημοτικής Εκπαίδευσης. Σήμερα παρουσιάστηκε στα Δημοτικά Σχολεία η πρώτη ομάδα μαθητών και μαθητριών, όπως θα διαχωριστούν, προκειμένου να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως έγινε και στην Γ’ Λυκείου, ενώ αύριο θα παρουσιαστεί η δεύτερη ομάδα μαθητών και μαθητριών, όπως ειδοποιήθηκαν από τα σχολεία τους.
Στα δάπεδα έχουν τοποθετηθεί οι απαραίτητες σημάνσεις για τήρηση αποστάσεων, η είσοδος στο σχολείο γίνεται από συγκεκριμένες κατευθύνσεις, ενώ αντισηπτικά έχουν τοποθετηθεί στις πόρτες και σε κεντρικά σημεία για απολύμανση.
Με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία συνεχίστηκαν και οι δειγματοπληπτικοίο έλεγχοι για την πανδημία του κορωνοϊου, με κινητές μονάδες που θα περιοδεύουν σε συγκεκριμένα σχολεία κάθε ημέρα.

ΠΗΓΗ ALPHA