Ανέτοιμοι να ανοίξουν οδοφράγματα εμφανίζονται οι Τ/κ

Ανέτοιμοι να ανοίξουν οδοφράγματα εμφανίζονται οι Τ/κ

Ανέτοιμοι να προχωρήσουν επί του παρόντος σε άνοιγμα των οδοφραγμάτων δήλωσαν χθες οι επιδημιολόγοι που εκπροσώπησαν την Τ/κ πλευρά στο πλαίσιο της σύσκεψης της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία που συνήλθε για να συζητήσει την επιδημιολογική κατάσταση.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο επικεφαλής της Ε/κ πλευράς και Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Γενετικής και Νευρολογίας Κύπρου, Λεωνίδας Φυλαχτού ανέφερε ότι όταν ρωτήθηκαν οι Τ/κ σχετικά, απάντησαν ότι δεν ήταν έτοιμοι να το συζητήσουν χθες και ζήτησαν περαιτέρω χρόνο για να μελετήσουν τα δεδομένα που αποστάλησαν από την Ε/κ πλευρά γιατί όπως είπαν θέλουν να το πάνε βήμα-βήμα. Εμφανίστηκαν είπε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και συντηρητικοί, χωρίς να αποκλείεται τόνισε αυτό να συνδέεται και με την πολιτική κατάσταση στα κατεχόμενα.

Οι Τ/κ ρωτήθηκαν για την επιδημιολογική εικόνα στα κατεχόμενα και το γεγονός ότι λένε πως δεν υπήρξαν κρούσματα για 44 ημέρες και το απέδωσαν όπως είπε ο κ. Φυλαχτού στα έγκαιρα και αυστηρά μέτρα που εφαρμόστηκαν από την πρώτη στιγμή.

Ο κ. Φυλαχτού είπε επίσης ότι τους λέχθηκε από τους Τ/κ που συμμετείχαν πως αρχές Ιουλίου τα κατεχόμενα σκοπεύουν να αρχίσουν τις πτήσεις με την Τουρκία και να επαναλειτουργήσουν τον τουρισμό.

Όπως ανέφερε αναμένεται να υπάρξει και νέα συνάντηση το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές μέρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ανακοινώθηκε το σταδιακό άνοιγμα των οδοφραγμάτων την ερχόμενη βδομάδα 8 Ιουνίου. Mάλιστα είχε ανακοινωθεί ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα επιτρέπεται η διέλευση από τα οδοφράγματα των Τουρκοκύπριων που εργάζονται ή φοιτούν στις περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία ή λαμβάνουν φαρμακευτική και ιατρική αγωγή στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής και σε Δημόσια ή Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια της Δημοκρατίας. Θα επιτρέπεται επίσης η διέλευση εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων Ελληνοκύπριων ή Μαρωνιτών που διαμένουν μόνιμα στις κατεχόμενες περιοχές.

ΠΗΓΗ: ALPHA