Ποιοι επιστρέφουν στην εργασία τους - Τι ισχύει με τις ευπαθείς ομάδες

Ποιοι επιστρέφουν στην εργασία τους - Τι ισχύει με τις ευπαθείς ομάδες

Από 9 Ιουνίου αρχίζει η 3η φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η 3η φάση, θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιουνίου.

Κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις ευπαθείς ομάδες για τις οποίες όπως ανέφερε η εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής είναι να καταργηθεί η ομάδα Α’ από 13 Ιουνίου. Προς το παρόν διατηρείται η ομάδα Β’ και θα επαναξιολογηθεί τις επόμενες ημέρες, πρόσθεσε.

«Όσοι είναι στην ομάδα Α’ μπορούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους. Όσοι είναι στην ομάδα Β’ παραμένουν στα σπίτια τους και προσέχουν χωρίς να είναι όμως φυλακή» είπε κληθείς να σχολιάσει τη συγκεκριμένη απόφαση ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1.
Υπενθυμίζουμε ότι στην Α κατηγορία, περιλαμβάνονται οι ασθενείς και άλλα άτομα που μπορούν να εργαστούν με την προϋπόθεση ότι δεν βρίσκονται σε χώρους όπου συναλλάσσονται με κοινό και δεν υπάρχει αυξημένη διέλευση ατόμων.
Ενώ στη Β κατηγορία, κατατάσσονται ασθενείς και άλλα άτομα που θεωρούνται πολύ υψηλού κινδύνου και καλούνται να εργάζονται από το σπίτι.