Νέος γύρος διαβουλεύσεων ΟΚΥπΥ - νοσηλευτών (vid)

Νέος γύρος διαβουλεύσεων ΟΚΥπΥ - νοσηλευτών (vid)

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας με συντεχνίες των νοσηλευτών αναφορικά με τα προβλήματα υποστελέχωσης στα νοσηλευτήρια. Κατά τη σημερινή συνάντηση θα γίνει καταγραφή των άμεσων αναγκών, όπως δήλωσε στην εκπομπή ALPHA ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ, Θεόδωρος Πετέλης, ο οποίος σημείωσε ότι σήμερα οι συντεχνίες αναμένουν και την πρόταση του ΟΚΥπΥ για το πως θα γίνει η άμεση κάλυψη των αναγκών.

Ο ίδιος μας ζήτησε σήμερα να γίνει η ακριβής καταγραφή κάτι που θα δεχτούμε. Στη συνέχεια όταν αυτό τελειώσει, να βρεθεί ο αριθμός που απαιτείται για να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν στα νοσηλευτήρια. Αναμένουμε να ακούσουμε την πρόταση του ΟΚΥπΥ για τον τρόπου που θα γίνει η άμεση κάλυψη των αναγκών. Παράλληλα αποφασίστηκε ότι θα κατατεθεί ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός που θα αφορά τις νέες ανάγκες για τις νέες υπηρεσίες".

Πρόσθεσε ότι θέση των συντεχνιών ήταν μέχρι να βρεθεί ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός και να γίνει η πρόσληψη νοσηλευτών δεν θα αρχίσει νέα υπηρεσία, τμήμα ή επέκταση οποιασδήποτε κλίνης υφιστάμενων τμημάτων εάν δεν καλυφθούν οι ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό.

"Δεν έχουμε πρόβλημα να καλύψουμε τμήματα αλλά δεν πρόκειται να γίνει σε βάρος του νοσηλευτικού προσωπικού".

Ο κ. Πετέλης ανέφερε πως ο ΟΚΥπΥ χθες, ζήτησε όπως γίνει αναθεώρηση του αριθμού των νοσηλευτών ανά νοσοκομείο.

"Αφού επιβεβαιωθούν τα νούμερα ξανά, ο ΟΚΥπΥ να προβεί σε καλύψεις αυτών των αναγκών. Ήταν μια πρόταση και που ο ίδιος ο Υπουργός έβαλε στο τραπέζι, μια θέση που αν μπορέσει ο ΟΚΥπΥ να πραγματοποιήσει άμεσα θα βοηθήσει πολύ τα δημόσια νοσηλευτήρια. Ελπίζουμε ότι θα δώσει τα κίνητρα για να γίνουν προσλήψεις προς αυτή την κατεύθυνση. Έχουν πέσει και άλλες εισηγήσεις αλλά θεωρώ επικρατέστερη την αγορά υπηρεσιών γιατί μπορεί να γίνει άμεσα και σε πολύ σύντομο χρόνο".