Εικόνες συνωστισμού σε μπαρ του Πρωταρά – Κίνδυνος να μπει προσωρινό λουκέτο (vid)

Εικόνες συνωστισμού σε μπαρ του Πρωταρά – Κίνδυνος να μπει προσωρινό λουκέτο (vid)

Εναντίον δικαστηρίου καταχωρούνται την Τρίτη καταγγελίες εναντίον ιδιοκτήτη υποστατικού για παραβίαση του περί λοιμοκαρθάσεως νόμου.

Στις 3/6/2020 μετά από πληροφορίες που εξασφαλίστηκαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι το συγκεκριμένο υποστατικό μεταξύ 5/6/20 – 8/6/20 θα διενεργούσε εκδηλώσεις οι οποίες λόγω κοσμοσυρροής θα παραβίαζαν πρόνοιες του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, κλήθηκε ο ιδιοκτήτης του στην Αστυνομία, όπου προειδοποιήθηκε,ότι σε περίπτωση οποιασδήποτε παρακοής των διαταγμάτων θα είχε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου.

Ο ιδιοκτήτης του υποστατικού υποσχέθηκε, ότι οι εκδηλώσεις θα ήταν με τέτοιο αριθμό ατόμων, όσο του επιτρέπει ο ανοικτός εξωτερικός χώρος του υποστατικού του και οι πελάτες θα βρίσκονταν σε τραπεζοκαθίσματα που τοποθετήθηκαν.

Την Παρασκευή 5/6/2020 σε έλεγχο που έγινε στο εν λόγω υποστατικό από μέλη της ΑΔΕ Αμμοχώστου και λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας διαπιστώθηκε, ότι το υποστατικό λειτουργούσε χωρίς άδεια από το Υφυπουργείο Τουρισμού και καταγγέλθηκε από μέλη της ΑΔΕ Αμμοχώστου. Σε δεύτερο έλεγχο που έγινε την ίδια νύκτα από μέλη της ΑΔΕ Αμμοχώστου διαπιστώθηκε παραβίαση των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, δηλαδή οι πελάτες δεν βρίσκονταν σε τραπεζοκαθίσματα και χόρευαν σε όλο τον χώρο του υποστατικού και καταγγέλθηκε εξωδίκως.

Το Σάββατο 6/6/2020 μέλη της ΑΔΕ Αμμοχώστου σε έλεγχο που διενήργησαν στο εν λόγω υποστατικό προχώρησαν σε καταγγελία για λειτουργία χωρίς άδεια από το Υφυπουργείο Τουρισμού. Αργότερα την ίδια μέρα σε νέο έλεγχο που έγινε στο υποστατικό, καταγγέλθηκε για παραβιάσεις των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, δηλαδή οι πελάτες δεν βρίσκονταν σε τραπεζοκαθίσματα αλλά όρθιοι χόρευαν σε όλο τον χώρο. Για τα πιο πάνω έχουν σχηματιστεί ποινικοί φάκελοι.Στις 7/6/2020 σε νέο έλεγχο που έγινε από μέλη της ΑΔΕ Αμμοχώστου, το εν λόγω υποστατικό καταγγέλθηκε εκ νέου για παραβίαση των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, δηλαδή οι πελάτες δεν βρίσκονταν σε τραπεζοκαθίσματα αλλά όρθιοι χόρευαν σε όλο τον χώρο όπου και πάλι σχηματίστηκε ποινικός φάκελος για ποινική δίωξη.

Έχουν δοθεί ήδη οδηγίες και όλες οι πιο πάνω καταγγελίες, την ερχόμενη Τρίτη 9/6/20 θα καταχωρηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου και παράλληλα θα γίνει αίτημα για έκδοση διατάγματος (EX-PARTE) για αναστολή λειτουργίας του εν λόγω υποστατικού.
Σημειώνεται, ότι το Υπουργικό Συμβούλιο πρόσφατα έχει εισηγηθεί αυστηρότερες ποινές για παραβάσεις του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου που σχετίζονται με την λειτουργία των νυκτερινών κέντρων, καθώς και για μονομερή αίτηση (EX-PARTE) με σκοπό την αναστολή της λειτουργίας των υποστατικών που παρανομούν.

Οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα από νυχτερινά μαγαζιά θυμίζουν την προ του κορωνοϊου εποχή με τον Υπουργό Δικαιοσύνης να προειδοποιεί μέσω twitter για τους κινδύνους που ελλοχεύουν οι μαζικές συναθροίσεις. 

Άλλωστε σήμερα τόνισε μέσω twitter, την αναγκαιότητα για αυστηρότερες ποινές με δυνατότητα άμεσης αναστολής λειτουργίας επιχειρήσεων, με αφορμή τις καταγγελίες που έγιναν σε νυχτερινό κέντρο στον Πρωταρά στο οποίο σύμφωνα με την Αστυνομία έγιναν συστάσεις και δεν υπήρχε συμμόρφωση με τα διατάγματα. 

Η αντίδραση του Υπ. Δικαιοσύνης

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, και σχολιάζοντας τα φαινόμενα συνωστισμού ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως είναι αδιανόητο ιδιοκτήτες να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο. "Οι εικόνες που έχουμε δει έχουν θορυβήσει την Κυβέρνηση. Ελπίζω ότι θα συνετιστούμε, είναι αδιανόητο κάποιοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο καταπατούν παντελώς τα πρωτόκολλα και τους κανονισμούς. Η  Κυβέρνηση έκανε τις προσπάθειές της να επισπεύσει την επανεκκίνηση της οικονομίας και βασιστήκαμε στους ιδιοκτήτες που θα άνοιγαν ότι θα έδειχναν τον στοιχειώδη σεβασμό. Δεν το έδειξαν και είναι κρίμα να θέτουμε τους συνανθρώπους μας σε κίνδυνο γιατί κάποιοι θέλουν να θησαυρίσουν με μια δυο τρεις νύχτες που θα ανοίξουν".

 

Προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Υπουργού Υγείας.

Κωνσταντίνος Ιωάννου - Υπουργός Υγείας
«Δυστυχώς με τέτοιες συμπεριφορές, το πισωγύρισμα θα είναι αναπόφευκτο».

Το νυχτερινό κέντρο καταγγέλθηκε πέντε φορές από την Παρασκευή μέχρι σήμερα. Τρεις για παραβίαση των διαταγμάτων και δυο για λειτουργία χωρίς άδεια.

Εναντίον του επιχειρηματία έχουν σχηματιστεί ποινικοί φάκελοι και την Τρίτη θα καταχωρηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, ενώ η Αστυνομία θα ζητήσει την έκδοση διατάγματος αναστολής λειτουργίας του υποστατικού.

Τους είχαν προειδοποιήσει...