Αναζητούν παιδιά από την Κύπρο στα αρχεία του 44χρονου υπόπτου για πορνογραφία

Αναζητούν παιδιά από την Κύπρο στα αρχεία του 44χρονου υπόπτου για πορνογραφία

Το ενδεχόμενο να απεικονίζονται παιδιά από την Κύπρο στα εικοσιπέντε ηλεκτρονικά αρχεία που εντοπίστηκαν στο κινητό τηλέφωνο 44χρονου υποπτου από τη Λευκωσία, ο οποίος συνελήφθη για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας και τέθηκε υπό εξαήμερη κράτηση από το δικαστήριο, διερευνούν οι Αρχές.

Ο επικεφαλής του Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αντρέας Αναστασιάδης ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι επίκεντρο των ερευνών είναι και τα πρόσωπα με τα οποία ο ύποπτος αντάλλασσε τέτοιους είδους ηλετρονικά αρχεία, ώστε να εντοπιστούν και να προσαχθούν ενώπιον δικαιοσύνης.

"Φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες συνδέσεις με πρόσωπα για την ανταλλαγή κάποιων αρχείων και γι αυτό είναι πιο σοβαρή υπόθεση και τη διερευνούμαι. Ο ύποπτος παραδέχεται την κατοχή και τα υπόλοιπα θα διαφανούν με την δικανική εξέταση των τεκμηρίων που θα δώσουν απαντήσεις για όλα."

Σε οτι αφορά στη δεύτερη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας που διερευνούν οι Αρχές εναντίον 32χρονου από το Πακιστάν, ο κύριος Αναστασιάδης είπε ότι εντοπίστηκε από έλεγχο της Τροχαίας αφού ήταν τοποθετημένος στο stop list από το 2019, οπόταν άρχισε η διερεύνηση της υπόθεσης αλλά δεν έγινε κατορθωτός ο εντοπισμός του.

"Αρνείται τη συμμετοχή του στην υπόθεση και είναι σημαντική η διενέργεια δικανικής εξέτασης των τεκμηρίων που κατασχέθηκαν".

ΠΗΓΗ ALPHA