Απεργούν οι οδηγοί ταξί - Ζητούν την οικονομική στήριξη του κράτους (vid)

Απεργούν οι οδηγοί ταξί - Ζητούν την οικονομική στήριξη του κράτους (vid)

Έξω από το Υπουργείο Οικονομικών σταθμεύουν σήμερα τα οχήματα τους οι οδηγοί αστικών ταξί της Λευκωσίας, διαμαρτυρόμενοι για την μείωση των εισοδημάτων τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν στα κυπριακά αεροδρόμια, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τουριστική κίνηση και το επιβατικό κοινό να είναι σχεδόν άφαντο...

"Ο εκπρόσωπος των οδηγών ταξί Λευκωσίας Βασίλης Γιώτης έκανε λόγο για συρρίκνωση εισοδημάτων της τάξης του 95% και με απλά μαθηματικά τα εισοδήματα είναι 15 με 20 ευρώ την ημέρα. Ποιός μπορεί να ζήσει με αυτά τα λεφτά."

Ο κύριος Γιώτης ανέφερε ότι η υγειονομική κρίση έχει προκαλέσει ψυχολογικές επιπτώσεις στο επιβατικό κοινό, το οποίο αποφεύγει να χρησιμοποιήσει το ταξί για τις καθημερινές του διακινήσεις, όπως τα ψώνια, η μεταφορά στο σχολείο κλπ.

"Εκρεμεί το πακέτο στήριξης που αφορά τον τουρισμό και εμείς είμαστε μέρος του τουρισμού. Ολες οι περιοχές έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την κατάσταση"

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι απεργοί θα παραδώσουν υπομνήματα σε Υπουργεία και κόμματα με τα αιτήματα τους, ενώ στο πλευρό τους τάσσονται οι σύνδεσμοι όλων των επαρχιών με τοπικές κινητοποιήσεις.

ΠΗΓΗ ALPHA