Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την κακοποίηση του βρέφους - Υπό 2ήμερη κράτηση η μητέρα (vid)

Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την κακοποίηση του βρέφους -  Υπό 2ήμερη κράτηση η μητέρα (vid)

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οδηγήθηκαν το πρωί οι δυο γονείς του 19μηνου βρέφους, για την έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους.

Σε ξεχωριστή διαδικασία εξετάστηκε η 24χρονη μητέρα από τη Λετονία ως ύποπτη για την κακοποίηση του παιδιού της.

Σύμφωνα με την ανακριτή της Αστυνομίας το παιδάκι φέρει:

εκχυμώσεις εκδορές σε κτυπήματα,
εντυπώματα από δάκτυλα στο δεξί του μάγουλο,
δερματική αλλοίωση,
κτυπήματα στο κεφάλι στο στήθος και την κοιλιά
Πρόκειται για κτυπήματα που δεν είναι πρόσφατα αλλά είναι τουλάχιστον είκοσι ημερών.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, η μητέρα εξέθετε το παιδάκι σε κίνδυνο και ήταν επιθετική ενώ μαρτυρίες λένε πως κρατούσε το παιδί και κτυπούσε σε αυτοκίνητα.

Λίγο αργότερα σε ξεχωριστή διαδικασία, εξετάστηκε και ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την Παρασκευή, όπου θα εξεταστεί ξανά η υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίζεται πως το τελευταίο διάστημα δεν έμενε στο σπίτι καθώς βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγό του.

Η υπόθεση κακοποίησης αποκαλύφθηκε όταν αλλοδαπή μητέρα που κρατούσε το παιδί, είχε συλληφθεί από την αστυνομία για άλλη διερευνώμενη υπόθεση και την μετέφεραν για κατάθεση στην αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε στο Μακάρειο νοσοκομείο όπου εξετάστηκε από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου καθώς και από παιδοχειρουργό. Όπως διαπιστώθηκε, έφερε διάφορες εκχυμώσεις και κακώσεις στο σώμα του, καθώς και σημάδια παραμέλησης τουλάχιστον τις τελευταίες 20 μέρες.

Για τα αποτελέσματα των εξετάσεων ενημερώθηκαν τόσο οι λειτουργοί του γραφείου ευημερίας όσο και οι αρχές που πέρασαν χειροπέδες στην νεαρή μητέρα ενώ εξέδωσαν ένταλμα και για τον ε/κ πατέρα.

Το αγοράκι κρατήθηκε για περαιτέρω νοσηλεία στο Μακάρειο.

Διέταξε έρευνα η Αιμιλιανίδου

Έρευνα από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας διέταξε και η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου για την υπόθεση του παιδιού. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζουν αν είχε γίνει ξανά ενώπιον τους καταγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του AlphaNews στα αρχεία της Αστυνομίας υπάρχει  καταγγελία με ημερομηνία 2 Ιουνίου η οποία αφορούσε ενδοοικογενειακή βία. Από πλευράς της η Αστυνομία δεν αναμένεται να προβεί σε οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση καθώς εγείρονται ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Μάλιστα όπως πληροφορούμαστε η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι σε επαφή με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς για να φέρει εις γνώσει τους ότι λόγω της φύσεως της υπόθεσης θα πρέπει να αποφεύγονται οι δημόσιες τοποθετήσεις. Αυτό που προκύπτει ωστόσο είναι πως η εν λόγω οικογένεια ήταν υπό την παρακολούθηση του Γραφείου Ευημερίας και απασχόλησε κατά καιρούς για διαφορετικούς λόγους την Αστυνομία.

Για τα αποτελέσματα των εξετάσεων ενημερώθηκαν τόσο οι λειτουργοί του γραφείου ευημερίας όσο και οι αρχές που πέρασαν χειροπέδες στην νεαρή μητέρα ενώ εξέδωσαν ένταλμα και για τον ε/κ πατέρα.  

Μαρτυρίες ότι εξέθεσε το παιδί σε κίνδυνο…

Ενώπιον των αρχών έχουν τεθεί πληροφορίες και μαρτυρίες ότι η 24χρονη εξέθεσε σε διάφορες περιπτώσεις το παιδί σε κίνδυνο και εκδήλωνε επιθετική συμπεριφορά. Μάλιστα, ενώπιον των ανακριτών και μαρτυρία ότι πριν από περίπου 3 εβδομάδες, η 24χρονη είχε θεαθεί κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά, να χτυπά βίαια πάνω σε σταθμευμένα οχήματα στο δρόμο όπου διαμένει.

Άλλη μαρτυρία που τέθηκε ενώπιον των ανακριτών, κάνει λόγο για τραύμα στο χείλος του μωρού, αλλά παλαιότερα.

Εναντίον της διερευνώνται αδικήματα που αφορούν επίθεση με σκοπό την πρόκληση σωματικής βλάβης και έκθεση παιδιού σε κίνδυνο. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση της 24χρονης για περίοδο 2 ημερών.