Στο Μακάρειο με κορωνοϊό 13χρονη - Επαφή της γυναίκας που επέστρεψε από τις ΗΠΑ

Στο Μακάρειο με κορωνοϊό 13χρονη - Επαφή της γυναίκας που επέστρεψε από τις ΗΠΑ

Στο Μακάρειο Νοσοκομείο νοσηλεύεται 13χρονη ασθενής κορωνοϊού, η οποία προέρχεται από το cluster των εννέα ατόμων στη Λάρνακα. Είναι επαφή της γυναίκας που επέστρεψε από τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η μικρή παρουσίασε πυρετό και άλγος και εξετάσθηκε για να βρεθεί θετική στον ιό. Πρόκειται για άτομο το οποίο ανακοινώθηκε χθες, μεταξύ των πέντε επαφών της γυναίκας.

Η 13χρονη νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική και το θάλαμο αρνητικής πίεσης για τον κορωνοϊό και η κατάσταση της υγείας της περιγράφεται ως καλή.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα που επέστρεψε από τις ΗΠΑ, μέχρι στιγμής μετέδωσε τον ιό σε άλλα 8 πρόσωπα, μια εξ αυτών η κόρη της. Σημειώνεται ότι διοργάνωσε πάρτι για την κόρη της, με αποτέλεσμα να μολυνθούν άλλες επτά συνολικά επαφές της οικογένειας, μεταξύ αυτών και η 13χρονη.

Για τη συγκεκριμένα γυναίκα έκανε ιδιαίτερη αναφορά ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου την Παρασκευή στο πλαίσιο ανακοίνωσης των νέων μέτρων, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν έμεινε τόπος στην Κύπρο όπου δεν πήγε".

Η γυναίκα αυτή θα έπρεπε να βρισκόταν σε αυτοπεριορισμό μετά την επιστροφή της από τις ΗΠΑ, ωστόσο την 3η ημέρα, αποφάσισε να σπάσει την καραντίνα και να κάνει εκδρομές σε όλη την Κύπρο.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι πέραν από τις διάφορες εξορμήσεις, επισκέφθηκε και διάφορες επιχειρήσεις, γεγονός που σήμανε συναγερμό στο Υπουργείο Υγείας το οποίο θέλει να κρατήσει αποτελεσματική τη μέθοδο της ιχνηλάτησης ώστε να μην χρειαστούν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας.

ΠΗΓΗ Alphalive