Αθωώθηκε η μητέρα που σκότωσε τον 12χρονο γιο της στο Γέρι

Αθωώθηκε η μητέρα που σκότωσε τον 12χρονο γιο της στο Γέρι

Αθωώθηκε λόγω φρενοπάθειας η μητέρα που σκότωσε τον δωδεκάχρονο γιό της στο Γέρι στις 29 Αυγούστου 2019.

Η απόφαση του Δικαστηρίου αναφέρει ότι «στην παρούσα υπόθεση έχει ανατραπεί το τεκμήριο της εχεφροσύνης του άρθρου 11 του Ποινικού Κώδικα και ότι έχει αποδειχθεί ότι η κατηγορούμενη όχι μόνον πάσχει από φρενοπάθεια αλλά επίσης ότι όταν αφαιρούσε την ζωή του θύματος δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει τι έπραττε ή ότι όφειλε να απέχει από αυτήν την συγκεκριμένη πράξη να θανατώσει το παιδί της».

Καταλήγει ότι «ως αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω, βρίσκουμε ότι η κατηγορουμένη έχει τελέσει την πράξη για την οποία κατηγορείται, εντούτοις αθωώνεται λόγω φρενοπάθειας που υφίστατο κατά την τέλεση του αδικήματος, το οποίο διαπράχθηκε ως αποτέλεσμα ψυχιατρικής διαταραχής. Ενόψει της πιο πάνω κατάληξης μας, εκδίδουμε διάταγμα διαρκούς νοσηλείας της κατηγορουμένης σε ασφαλές ψυχιατρικό κέντρο, σύμφωνα με τις διατάξεις του Περί Ψυχιατρικής Νοσηλείας Νόμου 77(Ι)/97».

Το χρονικό

Η πρωτοφανής ιστορία εκτυλίχθηκε στον δεύτερο όροφο συγκροτήματος διαμερισμάτων, στο οποίο διέμενε γυναίκα 40 ετών από τη Ρωσία με τον ελληνοκύπριο σύζυγο της και το παιδί της.

Ο τραγικός σύζυγος, προσπάθησε πολλές φορές κατά διάρκεια της μέρας να επικοινωνήσει με την 40χρονη, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μάλιστα λίγο πριν από το μεσημέρι επισκέφθηκε το διαμέρισμα, ωστόσο όταν δοκίμασε να ανοίξει την πόρτα τη βρήκε κλειδωμένη και ασφαλισμένη. Με αποτέλεσμα να φύγει, αφού θεώρησε ότι μητέρα και παιδί κοιμόντουσαν.
Επέστρεψε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι και παρά επίμονα καλέσματα του για να ανοίξουν την πόρτα δεν έλαβε καμία ανταπόκριση.

Αναστατωμένος κάλεσε τότε την Πυροσβεστική, μέλη της οποίας παραβίασαν την κύρια είσοδο του διαμερίσματος και αντίκρυσαν την τραγωδία.

Στη συνέχεια, η γυναίκα μεταφέρθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική Αθαλάσσας για νοσηλεία μέχρι και την εκδίκαση της υπόθεσης.