Επέστρεψαν από τα κατεχόμενα με πλαστά τεστ κορωνοϊού

Επέστρεψαν από τα κατεχόμενα με πλαστά τεστ κορωνοϊού

Τρία άτομα, ένας άνδρας και δύο γυναίκες, συνελήφθησαν από την Αστυνομία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, αφού επιστρέφοντας από τα κατεχόμενα επέδειξαν στο οδόφραγμα Στροβιλιών πλαστά τεστ κορωνοϊού.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι τρία άτομα, ένα ζευγάρι Ε/κ ηλικίας 52 περίπου ετών και η αδελφή του άντρα ηλικίας 51 ετών, επέστρεφαν από τα κατεχόμενα, πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 19ης Αυγούστου, από το οδόφραγμα των Στροβιλιών.

Πρόσθεσε ότι κατά τη διάβαση των τριών ατόμων από το οδόφραγμα παρουσίασαν τεστ στα οποίο αναφερόταν ότι ήταν αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Ωστόσο στους επί καθήκοντι αστυνομικούς των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας ηγέρθησαν υποψίες ότι τα τεστ ήταν πλαστά. Αφού έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι τα έγγραφα που παρουσίασαν ήταν πλαστά.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, οι Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας ενημέρωσαν για την υπόθεση την Αστυνομία της Δημοκρατίας και έπειτα από έρευνες τα τρία άτομα συνελήφθησαν την Παρασκευή 21 Αυγούστου για αδικήματα που σχετίζονται με την πλαστογραφία και την κυκλοφορία πλαστού εγγράφου.

Το Σάββατο 22 Αυγούστου τα τρία άτομα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης πέντε ημερών.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.