Εικόνες απόλυτης ανέχειας και εκμετάλλευσης αλλοδαπών στην Πάφο

Εικόνες απόλυτης ανέχειας και εκμετάλλευσης αλλοδαπών στην Πάφο

Ως μια από τις πλέον συγκλονιστικές εμπειρίες που έχει βιώσει, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, τα όσα είδε κατά την διάρκεια επιχείρησης που ανέλαβε ο δήμος και η Αστυνομία Πάφου για το θέμα των παράνομων υποστατικών που στεγάζουν αλλοδαπούς.

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε ότι βάσει του περί δήμων νόμου μετέβη το βράδυ της Δευτέρας μαζί με την Αστυνομία σε κτηριακό συγκρότημα στην Πάφο όπου διαμένουν αλλοδαποί. Οι συνθήκες που αντικρύσαμε, τόνισε, ήταν τραγικά άθλιες.

«Κύπριος συμπολίτης μας παράνομα μετέτρεψε πάνω από 10 καταστήματα των 25 τ.μ. και πατάρια καταστημάτων ακόμη μικρότερα, σε χώρους διαμονής αλλοδαπών όπου τσουβαλιάζει 3-4 άτομα στο καθένα από αυτά, εισπράττοντας 300 ευρώ μηνιαίως για το καθένα», ανέφερε ο δήμαρχος Πάφου.

«Τα έχει συνδεδεμένα παράνομα με ρεύμα και νερό κάνοντας ακόμη μια παρανομία χρεώνοντάς τους μάλιστα πρόσθετα 50 ευρώ. Η απόλυτη εκμετάλλευση που υποθάλπει και την παρανομία».

Το μεγάλο πρόβλημα με τους παράνομους μετανάστες και τους χιλιάδες αιτητές πολιτικού ασύλου έχει συνεργούς Κυπρίους συμπολίτες μας και άτομα του λευκού κολάρου, δήλωσε ο κ. Φαίδωνος, καταγγέλλοντας επίσης ότι τα κέρδη της επιχείρησης αυτής είναι τόσο μεγάλα που κάποιοι, όπως είπε, έχουν αγοράσει πανάκριβα αυτοκίνητα από τα ποσά που βγάζουν από την παράνομη αυτή δραστηριότητα.