Κορωνοϊός στην Κύπρο: 2 τελικά τα κρούσματα από τα 30 που έγινε λάθος- Ήρθαν από Μύκονο

Κορωνοϊός στην Κύπρο: 2 τελικά τα κρούσματα από τα 30 που έγινε λάθος- Ήρθαν από Μύκονο

Μετά από την ολοκλήρωση χθες το βράδυ και της 2ης επαναληπτικής εργαστηριακής εξέτασης δειγμάτων που λήφθηκαν από τα 30 άτομα που είχαν ανακοινωθεί ως θετικά περιστατικά COVID-19 την Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, από τα 30 δείγματα που ελέγχθηκαν, προέκυψαν 2 κρούσματα κορωνοϊού. 

Οι επαναληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι διεκπεραιώθηκαν από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, ως το εργαστήρι αναφοράς, και το Μικροβιολογικό Εργαστήρι του νοσοκομείου αναφοράς στην Αμμόχωστο.

Πρόκειται για άτομα που επέστρεψαν από την Μύκονο στις 23 Αυγούστου. Τόσο για τους ίδιους όσο και για τις στενές τους επαφές εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα.

Τα 28 άτομα που είναι αρνητικά στον ιό, καθώς και οι στενές τους επαφές, έχουν ήδη αποδεσμευτεί από το πρωτόκολλο υποχρεωτικής καραντίνας.

Ως εκ τούτου, την Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020, εντοπίστηκαν 11 κρούσματα μετά από τη διεκπεραίωση 3,522 εργαστηριακών εξετάσεων.

Ο συνολικός αριθμός των θετικών περιστατικών COVID-19 στην Κύπρο είναι 1,456.