Κορωνοϊός στην Κύπρο: 3 νέα κρούσματα

Κορωνοϊός στην Κύπρο: 3 νέα κρούσματα

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 3,108 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 3 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Τρία νέα κρούσματα της νόσου COVID-19 ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή το Υπουργείο Υγείας, από σύνολο 3,108 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ένα περιστατικό αφορά Κύπριο που έκανε το τεστ με δική του πρωτοβουλία και δεν έχει συμπτώματα.

Τα άλλα δύο περιστατικά αφορούν άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον του περιστατικού που ανακοινώθηκε στις 9/9 από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων (είχε συμπτώματα).

Από τα σημερινά περιστατικά, το ένα άτομο έχει ταξιδιωτικό ιστορικό στην Αγγλία και το δεύτερο έχει συμπτώματα (μυαλγίες και ανοσμία).

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

• Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, ολοκληρώθηκαν 119 εργαστηριακές εξετάσεις,
• Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών, διεκπεραιώθηκαν 26 εργαστηριακές διαγνώσεις,
• Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, διεκπεραιώθηκαν 1,583 εργαστηριακές εξετάσεις,
• Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 506 εργαστηριακές διαγνώσεις, και
• Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, ολοκληρώθηκαν 45 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,520.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται τρία άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων το ένα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύεται ένας ασθενής COVID-19 εκτός αναπνευστήρα.