Με νούμερα βγαίνουν οι μαθητές για διάλειμμα στα Δημοτικά Σχολεία (pics+vid)

Με νούμερα βγαίνουν οι μαθητές για διάλειμμα στα Δημοτικά Σχολεία (pics+vid)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Με νέα δεδομένα λειτούργησαν από σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου όλα τα σχολεία στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου.

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρήκε τους μαθητές αντιμέτωπους με μέτρα και οδηγίες πολύ διαφορετικές από αυτές που είχαν συνηθίσει.

Στο Γ’ Δημοτικό Μακεδονίτισσας βρέθηκε το πρωί συνεργείο της εκπομπής «Alpha Καλημέρα» και μεταξύ άλλων οι μαθητές:

Θα βγαίνουν για διάλειμμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα (με διαφορετική ώρα το κάθε τμήμα)

Θα πρέπει να ακολουθούν τα πατουσάκια που βρίσκονται στο δάπεδο, τα οποία δείχνουν την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν κάθε τμήματος έχουν έναν συγκεκριμένο αριθμό (που αντιστοιχεί στο τμήμα τους) και όταν βγαίνουν διάλλειμα θα πρέπει να περιορίζονται στο σημείο που είναι ο αριθμός τους.

"Εφοδιασμένοι με αρκετή υπομονή" είναι και οι κυλικειάρχες των σχολείων καθώς και αυτοί καλούνται να εφαρμόσουν τα μέτρα, προστατεύοντας τους ιδίους αλλά και τους μαθητές.

Σε ότι αφορά το κυλικείο, οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μεταξύ τους τις απαραίτητες αποστάσεις και να ενημερώνουν και πάλι από απόσταση τον υπεύθυνο της καντίνας για το τι χρειάζονται.

Στο μεταξύ, αναφορικά με την έναρξη των εργασιών στα σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης τη σχολική χρονιά 2020-2021, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας αναφέρει, σε ανακοίνωση του, ότι ο αριθμός των σχολείων που θα λειτουργήσουν είναι 331 δημοτικά σχολεία με 51.540 μαθητές/μαθήτριες, 273 νηπιαγωγεία με 11.705 μαθητές/μαθήτριες και 9 ειδικά σχολεία με 484 μαθητές/μαθήτριες.

Ο αριθμός των εκπαιδευτικών που αναμένεται να εργαστούν, ανέρχεται στους 4.553 εκπαιδευτικούς δημοτικής εκπαίδευσης, στους 824 εκπαιδευτικούς προδημοτικής εκπαίδευσης και στους 968 εκπαιδευτικούς ειδικής εκπαίδευσης.

Εξάλλου, από σήμερα τα μαθητικά λεωφορεία θα μεταφέρουν επιβάτες ίσο με το 100% της χωρητικότητας των οχημάτων τους και ότι τα μαθητικά λεωφορεία θα φέρουν πιστοποιητικό απολύμανσης κατά του COVID-19.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, για όλους τους μαθητές ανεξαρτήτου ηλικίας, η χρήση μάσκας κατά τη μεταφορά είναι υποχρεωτική.

ΠΗΓΗ ALPHALIVE