Κορωνοϊός στην Κύπρο: 15 νέα κρούσματα

Κορωνοϊός στην Κύπρο: 15 νέα κρούσματα

Δεκαπέντε συνολικά τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από το Υπουργείο Υγείας από σύνολο 2,709 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως εξής:

Δέκα από ιδιωτική πρωτοβουλία:

*Εννέα είναι ποδοσφαιριστές/άλλο προσωπικό της Νέας Σαλαμίνας: Πέραν από τα οτκώ για τα οποία ενημερωθήκαμε το πρωί, προέκυψε και 9ο. Το cluster έχει 20 άτομα.

 *Το δέκατο άτομο αφορά εργαζόμενο του Ocean Basket Φοινικούδων και συνδέεται με την αλυσίδα των εργαζομένων στο εστιατόριο. Από την αλυσίδα έχουμε μέχρι σήμερα 4 άτομα (τα άλλα άτομα ανακοινώθηκαν στις 15, 17, 18 Σεπτεμβρίου). Το σημερινό περιστατικό δεν εργαζόταν, καθώς βρισκόταν σε αυτοπεριορισμό μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος και έκανε την εξέταση ιδιωτικά μετά από πρωτοβουλία της διεύθυνσης του εστιατορίου.

Δύο από πτήσεις:

* Το πρώτο άτομο έφτασε στην Λάρνακα από το Μόναχο στις 21/9.
* Το δέυτερο άτομο έφτασε στην Πάφο από Μόναχο στις 21/9.

Δύο από ιχνηλάτηση:
*Το πρωτο άτομο είναι επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον του κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 20/9 από το Μικροβιολογικό της Αμμοχώστου, με ταξιδιωτικό ιστορικό στο Birmingham στις 9/9 και συμπτώματα από τις 11/9 (μυαλγίες). Το σημερινό κρούσμα είχε ταξιδέψει μαζί του στην ίδια πτήση και έχει επίσης συμπτώματα.

*Το δεύτερο άτομο είναι επαφή του κρούσματος που είχε ανακοινωθεί στις 18/9 από ιδιωτική πρωτοβουλία με συμπτώματα από τις 14/9.

Ένα από Μικροβιολογικά Εργαστήρια Γενικών Νοσοκομείων: Πρόκειται για άτομο που έχει συμπτώματα από τις 18/9 (βήχα, μυαλγίες).