Προσοχή! Παριστάνουν τους υπαλλήλους της ΑΗΚ και κόβουν το ρεύμα σε ανυποψίαστους πολίτες

Προσοχή! Παριστάνουν τους υπαλλήλους της ΑΗΚ και κόβουν το ρεύμα σε ανυποψίαστους πολίτες

Επιτήδειοι επισκέπτονται σπίτια, λένε ότι είναι υπάλληλοι της ΑΗΚ, διακόπτουν την ηλεκτροδότηση και φεύγουν ανενόχλητοι, με την ΑΗΚ να καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να βλέπουν πάντα την εταιρική ταυτότητα των εργαζομένων στην Αρχή.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα πολίτες ανέφεραν ότι δέχονται επισκέψεις από πρόσωπα που παρουσιάζονται ως υπάλληλοι της ΑΗΚ για έλεγχο των μετρητών καταγραφής ηλεκτρικής ενέργειας. Τα πρόσωπα αυτά ζητούν όπως μεταβούν στο δωμάτιο όπου φυλάσσονται οι μετρητές και σε ορισμένες περιπτώσεις προχωρούν στη διακοπή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στα υποστατικά.

Μιλώντας στο AlphaNewsLive η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου, ανέφερε σε μια μάλιστα περίπτωση οι επιτήδειοι "χτύπησαν" στο σπίτι ηλικιωμένης η οποία τους άνοιξε την πόρτα και τους υπέδειξε το σημείο όπου βρίσκεται ο μετρητής.

Τα περιστατικά καταγράφονται κατά τις απογευματινές ώρες, με την ΑΗΚ να εξηγεί ότι οι επισκέψεις των τεχνικών γίνονται μέχρι το μεσημέρι.

Η ΑΗΚ διευκρινίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με τα εν λόγω άτομα και καλεί τους πελάτες της να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί. Αναφέρει επίσης ότι πραγματοποιεί επί τόπου επισκέψεις στα υποστατικά πελατών της για έλεγχο των μετρητών καταγραφής ηλεκτρικής ενέργειας κατόπιν αιτήματος του πελάτη ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις από μόνη της, αφού προηγηθεί ενημέρωση του πελάτη.

Τονίζει τέλος ότι το προσωπικό της ΑΗΚ που επισκέπτεται τα υποστατικά των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας έχουν πάντοτε στη διάθεση τους την εταιρική τους ταυτότητα.