Ενώπιον Δικαστηρίου τέσσερα άτομα για τα επεισόδια στη Δερύνεια

Ενώπιον Δικαστηρίου τέσσερα άτομα για τα επεισόδια στη Δερύνεια

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτησης τους θα οδηγηθούν σήμερα τέσσερα άτομα ηλικίας 41, 22, 29 και 21 ετών που συνελήφθησαν χθες βράδυ, ως ύποπτα για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση οχλαγωγίας, πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς σε περιουσία, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, αδικήματα που φέρεται να διαπράχθηκαν το βράδυ της Κυριακής 11 Οκτωβρίου, στην περιοχή του οδοφράγματος Δερύνειας.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, γύρω στις 7.20 το βράδυ της Κυριακής, περίπου 250 πρόσωπα, προσέγγισαν το οδόφραγμα Δερύνειας, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και μεταφέροντας ρόπαλα.

Οι συγκεντρωθέντες εξέφρασαν την πρόθεσή τους να κινηθούν μέσω του οδοφράγματος προς την νεκρή ζώνη για να διαμαρτυρηθούν για το πρόσφατο άνοιγμα περιοχής των Βαρωσίων.

Οι διαμαρτυρόμενοι αφού έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και άνοιξαν την περίφραξη ασφαλείας του οδοφράγματος, κινήθηκαν προς τη νεκρή ζώνη, φτάνοντας μέχρι και την τελευταία δοκό ασφαλείας του οδοφράγματος, όπου παρέμειναν για περίπου 15 λεπτά, φωνάζοντας συνθήματα και κάνοντας χρήση βεγγαλικών.

Οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν από το οδόφραγμα της Δερύνειας γύρω στις οκτώ το βράδυ.

Από εξετάσεις που έγιναν στη σκηνή, διαπιστώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είχε προκληθεί ζημιά σε δύο δοκούς ασφαλείας και σε δύο κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του οδοφράγματος.

Μετά από εξετάσεις της Αστυνομίας, προέκυψε μαρτυρία εναντίον τεσσάρων ατόμων ότι φαίνεται να μετείχαν στα επεισόδια της Κυριακής το βράδυ, στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

Δύο από τα άτομα είναι από την επαρχία Λάρνακας ηλικίας 41 και 22 ετών και δύο από την επαρχία Αμμοχώστου ηλικίας 29 και 21 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες βράδυ και τέθηκαν υπό κράτηση.

Σήμερα οι τέσσερις ύποπτοι θα οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους.

Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση το Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε χθες διάταγμα κράτησης τριών ημερών εναντίον δύο άλλων ατόμων ηλικίας 25 και 27 ετών.

Την υπόθεση εξετάζει το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

ΚΥΠΕ