Η παραίτηση Συλλούρη στο Al Jazeera

Η παραίτηση Συλλούρη στο Al Jazeera

Την παραίτησή του από το αξίωμα του Πρόεδρου της Βουλής ανακοίνωσε ο Δημήτρης Συλλούρης.

Μετά την συνάντηση που είχε στις 10:30 το πρωί με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, την παραίτηση του υπέβαλε ο Δημήτρης Συλλούρης. «Με κανένα τρόπο δεν έχω παραβιάσει τον Νόμο», αναφέρει η ανακοίνωσή παραίτησης του και συνεχίζει λέγοντας ότι με την παραίτησή του αφαιρείται από κάποιους το πρόσχημα ότι η παρουσία μου στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής παρεμποδίζει με οποιοδήποτε τρόπο την ομαλή λειτουργία της Βουλής, κάτι το οποίο «ουδέποτε θα διανοούμουν να πράξω».

Η παραίτηση Συλλούρη έγινε κατόπιν σοβαρών πιέσεων που ασκήθηκαν από κοινωνικά σύνολα και από τον πολιτικό κόσμο του τόπου. Εξάλλου στα κοινωνικά δίκτυα το αίτημα για παραίτηση του Δημήτρη Συλλούρη σχεδόν μονοπωλούσε τις αναφορές που σχετίζονταν με τα εσωτερικά θέματα της Κύπρου.

Όπως ήταν αναμενόμενο το δίκτυο AL Jazeera που από την πρώτη στιγμή αναμετέδιδε της εξελίξεις που ακολούθησαν των αποκαλύψεων τους, προέβαλε εν είδει "έκτακτης είδησης" μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter και την παραίτηση του Δημήτρη Συλλούρη από την προεδρία της Βουλής.

"Ο Δημήτρης Συλλούρης, πρόεδρος του κοινοβουλίου και ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κύπρου παραιτήθηκε από όλα τα καθήκοντά του, αναφέρει το Tweet του Al Jazeera", και διευκρινίζει ότι "Ο Συλλούρης γυρίστηκε (βιντεοσκοπήθηκε) σε έρευνα που δείχνει την προθυμία να βοηθήσει έναν εγκληματία να αποκτήσει διαβατήριο".