Στην εντατική το 16μηνο κοριτσάκι που δέχθηκε επίθεση από φίδι (vid)

Στην εντατική το 16μηνο κοριτσάκι που δέχθηκε επίθεση από φίδι (vid)

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Μακάριου Νοσοκομείου συνεχίζει να νοσηλεύεται το 16μηνο κοριτσάκι το οποίο μεταφέρθηκε μετά από δάγκωμα φιδιού.

Σημειώνεται ότι το νήπιο δέχθηκε επίθεση από φίδι ενώ βρισκόταν σε λυόμενο υποστατικό στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Κοφίνου.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάριου Νοσοκομείου, Δρ. Αβραάμ Ηλία το νήπιο υπέστη δάγκωμα από οχιά σε δυο σημεία του σώματός του και συγκεκριμένα στο χέρι και στο πόδι. Αμέσως μετά τη μεταφορά του στο Μακάριο Νοσοκομείο του χορηγήθηκε αντιοφικός ορός για αναχαίτιση της φλεγμονής.

"Το παιδί επειδή παρουσίασε σημεία επέκτασης της φλεγμονής οιδίματος στην περιοχή του δαγκώματος θεωρήθηκε χρήσιμο να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Παίδων όπου χορηγήθηκε αμέσως αντιοφικός ορός για να αναχαιτήσουμε την εξέλιξη της φλεγμονής και των άλλων σοβαρών επιπλοκών που μπορεί να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο. Δυστυχώς το παιδί συνεχίζει να παρουσιάζει επέκταση της φλεγμονής, συνεχίστηκε για όλο το βράδυ η χορήγηση αντιοφικού ορού και η προσπάθειά μας τώρα είναι να μην προκαλέσει σοβαρές βλάβες κυρίως στους μύες, και αυτό θα εκτιμηθεί ξανά, ενδεχομένως να χρειαστεί χειρουργική αποσυμπίεση αυτό θα το δούμε σήμερα".

Σύμφωνα με τον Δρ. Αβραάμ Ηλία αυτό είναι το τρίτο περιστατικό που καταγράφεται φέτος. Ερωτηθείς για το πως έγινε το περιστατικό ο Δρ. Ηλία είπε,

"Ενδεχομένως το παιδί, πήγε να πιάσει το φίδι, το δάγκωσε στο χέρι και για αυτό η φλεγμονή εκεί είναι πιο θορυβώδης, στη συνέχεια το δάγκωσε στο πόδι".