Υπ. Υγείας: Τα νοσοκομεία μας αντέχουν το κύμα πανδημίας

 Υπ. Υγείας: Τα νοσοκομεία μας αντέχουν το κύμα πανδημίας

Γραπτή δήλωση του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου για τη συνάντηση με τον ΟΚΥπΥ

Aπόλυτα ικανοποιημένος είναι ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου από το αναθεωρημένο πλάνο που παρουσιάστηκε σήμερα Πέμπτη από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κρίστη Λοϊζίδη.

Σε γραπτή δήλωσή του ο Υπουργός τόνισε ότι «στον σχεδιασμό που παρουσιάστηκε, αφού λήφθηκε υπόψη ότι η κατάσταση σε σχέση με την πανδημία είναι εξαιρετικά δυναμική, περιγράφεται, μεταξύ άλλων, σαφώς και με λεπτομέρεια η διαδικασία που ακολουθείται ως προς τη διαχείριση των ύποπτων περιστατικών. Παράλληλα, επεξηγείται το πλάνο δράσης ανά νοσηλευτήριο σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων που πιθανόν να χρειαστούν νοσηλεία ή υπηρεσίες Εντατικής Θεραπείας».

Όπως είπε, «Με ικανοποίηση διαπίστωσα ότι υπάρχει μεγάλος βαθμός ετοιμότητας τόσο κεντρικά από τον ΟΚΥπΥ όσο και τοπικά στα νοσηλευτήρια, έχει καθοριστεί διαδικασία για διασφάλιση επαρκών ποσοτήτων σε αναλώσιμα και εξοπλισμό, ενώ συνεχής είναι η εκπαίδευση και η κατάρτιση του προσωπικού ως προς τη διαχείριση των ασθενών με COVID-19».