Συνελήφθη στα κατεχόμενα καταζητούμενος για απόπειρα φόνου στη Λεμεσό

Συνελήφθη στα κατεχόμενα καταζητούμενος για απόπειρα φόνου στη Λεμεσό

Χειροπέδες από τις κατοχικές αρχές φόρεσε ο καταζητούμενος για την απόπειρα φόνου που σημειώθηκε τον Αύγουστο στη Λεμεσό.

Ο 26χρονος συνελήφθη στα κατεχόμενα για υπόθεση ναρκωτικών και οι Αρχές ενημερώθηκαν σήμερα για την σύλληψή του.

Σύμφωνα με τα γεγονότα,το απόγευμα της 29ης Αυγούστου σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ αριθμού προσώπων στην οδό Ανεξαρτησίας στη Λεμεσό, κατά τη διάρκεια της οποίας 20χρονος φαίνεται να δέχτηκε πυροβολισμό στον λαιμό.

Συγκεκριμένα, ενώ ο 20χρονος βρισκόταν στην πιο πάνω οδό και συνομιλούσε με τρίτο πρόσωπο φαίνεται να δέχτηκε επίθεση από 25χρονο, ο οποίος τον κτύπησε σε διάφορα μέρη του σώματός του.

Με την παρέμβαση άλλων προσώπων το περιστατικό έλαβε τέλος και ο 20χρονος εγκατέλειψε το σημείο.

Λίγο αργότερα, ο 20χρονος επέστρεψε στο σημείο, συνοδευόμενος από πέντε άλλα πρόσωπα, όπου άρχισε διαπληκτισμός μεταξύ της ομάδας του 20χρονου, του 25χρονου και τρίτου προσώπου. Σε κάποια στιγμή ο 20χρονος φαίνεται να δέχτηκε πυροβολισμό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού με ασθενοφόρο, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε διαμπερές τραύμα στην αυχενική χώρα και εκχυμώσεις στο πρόσωπο και στο σώμα. Η κατάσταση της υγείας του φαίνεται να είναι εκτός κινδύνου.

Αμέσως μετά τη ρίψη του πυροβολισμού, ο δράστης διέφυγε τρέχοντας σε παράδρομους της οδού Ανεξαρτησίας, καταδιωκόμενος από πολίτες, αλλά αυτός κατόρθωσε να διαφύγει. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης φέρεται να έριξε άλλους 2-3 πυροβολισμούς προς τα πρόσωπα που τον καταδίωκαν, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί οποιοσδήποτε.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και αξιολόγησης μαρτυριών και πληροφοριών, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 25χρονου, βάσει δικαστικού εντάλματος, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση.

Για την ίδια υπόθεση η Αστυνομία καταζητούσε 26χρονο από τον Λίβανο, ο οποίος συνελήφθη εν τέλει από τις κατοχικές αρχές.