Μίνι lockdown στη Λεμεσό - Αναλυτικά τα μέτρα

Μίνι lockdown στη Λεμεσό - Αναλυτικά τα μέτρα

Ιδιαίτερα επιβαρυμένη επιδημιολογικά είναι η πόλη και Επαρχία Λεμεσού. Αυτό αναφέρθηκε ξανά σήμερα Σάββατο, με το πέρας της έκτακτης σύσκεψης στο Προεδρικό.

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι ειδικά για την πόλη και επαρχία Λεμεσού οι χώροι εστίασης θα κλείνουν στις 22.30 ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για να αποφεύγεται η κυκλοφορία μετά τις 23.30.

Το μέτρο για χώρους εστίασης τίθεται σε ισχύ από αύριο μέχρι την μεθεπόμενη Δευτέρα (26/10).

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα εμπλακεί Αστυνομία, δηλαδή δεν θα υπάρχουν καταγγελίες ως προς την κυκλοφορία αφού πρόκειται για σύσταση και όχι για οδηγία. Ακόμη, αν δεν υπάρξει συμμόρφωση δεν αποκλείεται να ξεφύγουμε από τη σύσταση.

Εισήγηση είναι όπως κυκλοφορεί ο κόσμος μετά τις 23.30 αν υπάρχει λόγος δουλειάς (εργασίας), έκτακτης ιατρικής ανάγκης ή φαρμακείο.

Το Νοσοκομείο Αναφοράς φιλοξενεί καθημερινά ολοένα και περισσότερα άτομα με αρκετά εξ αυτών να είναι νεαροί, κάτω των 40. Ενδεικτικά το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσηλευόταν μόνο μια υπερήλικη ασθενής. Οι υπόλοιποι ήταν νεαροί ασθενείς.

Η Κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον κίνδυνο που εξαπλώνεται ταχύτατα σε όλη την Κύπρο άρχισε την πειραματική επιβολή τοπικών Lockdown. 

Δυσαρέσκεια ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής 

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια, των ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής, μετά και την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, όπως κλείνουν τα κέντρα αναψυχής στη Λεμεσό στις 22:30 το βράδυ, ως μέτρο περιορισμού της πανδημίας.

Μιλώντας στο SigmaLive, o Πρόεδρος των Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Φάνος Λεβέντης, είπε πως από χθες που υπήρχαν οι ψίθυροι για την πιθανότητα αυτού του μέτρου δείξαμε την δυσαρέσκειά μας.

«Διαφωνήσαμε από την αρχή της πανδημίας για ένα τέτοιο μέτρο και είχαμε μεταφέρει στο Υπουργείο ότι αυτό που πρέπει να ανησυχεί δεν είναι η κατηγορία των μαγαζιών αλλά ο τρόπος με τον οποίο λειτουργού και θα έπρεπε να λειτουργούν όλα ανεξαιρέτως. Εκτός από μόνο δύο υποστατικά σε συγκεκριμένες περιοχές από την  έναρξη της πανδημίας δεν έχει ακουστεί κανένα άλλο πρόβλημα», εξήγησε.

Ο κος Λεβέντης είπε πως, «μέσα σε μία νύχτα έχει αποφασιστεί στην ουσία να κλείσει η βιομηχανία των κέντρων στη Λεμεσό.Αυτά τα μαγαζιά τα εξαναγκάζουν να κλείσουν. Πιθανόν να ήταν καλύτερα παρά αυτό το ημίμετρο να έκλειναν με αποζημίωση για μια βδομάδα όλα τα μαγαζιά. Υπάρχουν μαγαζιά που δεν έχουν κύκλο εργασιών όλες τις ώρες».