Δρ. Χριστάκη: Καθοριστική η εβδομάδα για να παρθούν πιο αυστηρά μέτρα

Δρ. Χριστάκη: Καθοριστική η εβδομάδα για να παρθούν πιο αυστηρά μέτρα

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τις επόμενες μέρες να γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα ή να επεκταθούν αυτά της Λεμεσού σε άλλες επαρχίες, η Δρ. Ειρήνη Χριστάκη, παθολόγος/λοιμωξιολόγος, λέκτορας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλος της ομάδας επιδημιολόγων που συμβουλεύει το Υπουργείο Υγείας για θέματα κορωνοϊού. 

Σε δηλώσεις της στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 είπε ότι θα γίνονται συνεχώς αξιολογήσεις, κάνοντας λόγο για μία κρίσιμη εβδομάδα για το συγκεκριμένο θέμα.

Την ίδια ώρα αναφέρθηκε σε αύξηση του αριθμού των ατόμων που δεν συνεργάζονται με το Υπουργείο Υγείας σε σχέση με την καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας στην Κύπρο. Όπως εξήγησε, το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί περιστατικά με άτομα που δεν δηλώνουν τις στενές επαφές ή δεν μένουν σε αυτοπεριορισμό ή ενώ έχουν συμπτώματα κορωνοϊού, δεν επικοινωνούν με τον προσωπικό τους γιατρό.

Επίσης η Δρ. Χριστάκη αναφέρθηκε σε ένα δύσκολο χειμώνα, αφού η πτώση της θερμοκρασίας και η ελάττωση της διακίνησης σε ανοικτούς χώρους ευνοούν την έξαρση της πανδημίας. Τόνισε ότι χρειάζεται υπομονή, αντοχή και να βλέπουμε το συλλογικό καλό.