Νέα καταγγελία: 18χρονη Βρετανίδα ισχυρίζεται πως την βίασαν στην Κύπρο

Νέα καταγγελία: 18χρονη Βρετανίδα ισχυρίζεται πως την βίασαν στην Κύπρο

Η Αστυνομία στη Σκωτία άρχισε διερεύνηση υπόθεσης βιασμού νεαρής γυναίκας που βρισκόταν για διακοπές στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τη Sun, πρόκειται για 18χρονη βρετανίδα, η οποία ισχυρίζεται ότι η κυπριακή Αστυνομία έχει αρνηθεί να διερευνήσει την υπόθεση. 

Μάλιστα, αναφέρει ότι το διεθνές δίκαιο επιτρέπει τώρα την έρευνα από τις Αρχές της Σκοτίας, επειδή όταν έκανε την καταγγελία ήταν κάτω των 18 ετών.

Η 18χρονη καταγγέλλει ότι εργαζόμενος σε ξενοδοχείο της είχε επιτεθεί τον Μάιο του περασμένου χρόνου, αλλά η αστυνομία (της Κύπρου) απέτυχε να κινήσει τις διαδικασίες, ώστε να την εξετάσει γιατρός, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Επίσης, η 18χρονη ισχυρίζεται ότι δεν είχε διερμηνέα, παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί που της πήραν κατάθεση δεν μιλούσαν καλά Αγγλικά.

Επίσης, καταγγέλλει ότι η Αστυνομία Κύπρου δεν επικοινώνησε μαζί της, αφού αναχώρησε για τη χώρα της, έτσι βρισκόταν σε επαφή με την πρεσβεία στη Λευκωσία.

Την υπόθεση εκπροσωπεί ο ίδιος δικηγόρος που εκπροσωπούσε τη 19χρονη βρετανίδα για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού.  Μιλώντας στη Sun είπε ότι «αυτή η νεαρή γυναίκα είναι εξαιρετικά ταραγμένη. Το μόνο που θέλει είναι δικαιοσύνη».

Εκπρόσωπος του Foreign Offιce δήλωσε στο ίδιο μέσο ότι «το προσωπικό μας στην Κύπρο είναι σε επαφή με τη γυναίκα, της προσφέρουν οδηγίες και υποστήριξη, ενώ έχουν μιλήσει με τις κυπριακές Αρχές για την υπόθεση».

Η αστυνομία της Σκωτίας δήλωσε επίσης ότι «έχουμε λάβει μια υπόθεση για σοβαρή σεξουαλική επίθεση εναντίον 18χρονης που συνέβη στην Κύπρο το 2019. Δουλεύουμε με την κυπριακή Αστυνομία και οι έρευνες είναι σε εξέλιξη».