Τεστ κορωνοϊού στην Πόλη Χρυσοχούς μετά τα αυξημένα κρούσματα (vid)

Τεστ κορωνοϊού στην Πόλη Χρυσοχούς μετά τα αυξημένα κρούσματα (vid)

Ελάχιστοι μαθητές προσήλθαν σήμερα στις σχολικές αίθουσες της Πόλης Χρυσοχούς με τους γονείς να επιμένουν στην αρχική τους θέση για αποχή από την φυσική παρουσία μετά τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες. Την ίδια ώρα αρχίζει σήμερα η διενέργεια 300 τεστ μεταξύ των μαθητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του ALPHA Κύπρου στην Πάφο, Κώστας Νάνος, οι μονάδες παραμένουν ανοιχτές, οι καθηγητές βρίσκονται στις θέσεις τους, ωστόσο ελάχιστοι ήταν οι γονείς που επέλεξαν να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία.

Παράλληλα, νωρίτερα σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, ανακοίνωσε ότι έχει συμφωνηθεί η διενέργεια 300 τεστ μεταξύ των μαθητών, κυρίως της Γ' Λυκείου, ενώ θα γίνουν και διευθετήσεις για να προχωρήσει η αντικατάσταση των 13 εκπαιδευτικών που απουσιάζουν ως δηλωμένες επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Επιπλέον, δόθηκε διαβεβαίωση από τον Υπουργό Υγείας, κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, προς τον Δήμαρχο ότι θα πραγματοποιηθούν 500 τεστ στον ευρύτερο πληθυσμό της περιοχής, που ενδέχεται να αρχίσουν σήμερα, ανάλογα με τη δυνατότητα του ιδιωτικού εργαστηρίου.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό 37 μαθητές σε εκπαιδευτήρια και τρεις εκπαιδευτικοί.