Πάνος: Η Κύπρος σε χειρότερη θέση από Ελλάδα στο ρυθμό μετάδοσης του ιού

Πάνος: Η Κύπρος σε χειρότερη θέση από Ελλάδα στο ρυθμό μετάδοσης του ιού

Το γεγονός ότι δεν έχουν τηρήσει όλοι τα μέτρα, κυρίως οι μικρότερες ηλικίες, όπως φαίνεται από την αύξηση του αριθμού κρουσμάτων από αυτές, αλλά και οι χειμερινοί μήνες στους οποίους εισερχόμαστε, με αποτέλεσμα να συγχρωτιζόμαστε σε κλειστούς χώρους, οδήγησαν στη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στην Κύπρο, δήλωσε στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 ο λοιμοξιολόγος Καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, μέλος της επιστημονικής ομάδας που συμβουλεύει τον Υπουργό Υγείας για θέματα κορωνοϊού, Δρ Γεώργιος Πάνος.

Επίσης σημείωσε ότι όσον αφορά το ρυθμό μετάδοσης του ιού, η Κύπρος αυτή την ώρα βρίσκεται σε χειρότερη θέση από την Ελλάδα. Όπως εξήγησε αυτή την ώρα «δύο άτομα μολύνονται από κάθε ένα».

«Ντροπή το να μη σεβόμαστε ότι κάποιος μπορεί να νοσήσει και να πεθάνει», ανάφερε για άτομα που αρνούνται τη χρήση μάσκας. Παράλληλα τόνισε ότι έπρεπε πριν πέντε μήνες να εισακουγόταν η εισήγησή του να χρησιμοποιείτο από τότε η μάσκα, έτσι σήμερα θα ήταν διαφορετική η επιδημιολογική εικόνα.