Υπ. Υγείας για Θεία Κοινωνία: Εναπόκειται στον καθένα αν θα το πράξει ή όχι

Υπ. Υγείας για Θεία Κοινωνία: Εναπόκειται στον καθένα αν θα το πράξει ή όχι

Σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ απάντησε χθες ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά το οποίο αποφασίστηκαν έκτακτα μέτρα για αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο κ. Ιωάννου ρωτήθηκε για αρκετά πράγματα που αφορούν τα πρωτόκολλα μεταξύ άλλων και για την Θεία Κοινωνία και κατά πόσο υπάρχει τελικά ειδικό πρωτόκολλο που αφορά τις Εκκλησίες.

Σε σχέση με τον εκκλησιασμό, ο κ. Ιωάννου είπε πως υπάρχει πρωτόκολλο, που ετοιμάστηκε από την επιστημονική ομάδα και δόθηκε στην Αρχιεπισκοπή. Επιπλέον έχουμε αποφασίσει όπως ο αριθμός ατόμων δεν υπερβαίνει τα 75 άτομα για οποιαδήποτε θρησκευτική τελετή. Αναφορικά με τη θεία κοινωνία ο κ. Υπουργός είπε πως πρόκειται για ένα ατομικό θέμα που ο καθένας αποφασίζει τα μέτρα για την προστασία του.

Τι θα γίνει με τις εκδρομές στην Κακοπετρία:

Σε ερώτηση εάν υπάρχει πρόθεση να εκδοθεί Διάταγμα για απαγόρευση των μαθητικών εκδρομών που οργανώνονται, ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε σε σύσκεψη που έγινε και τις οδηγίες που δόθηκαν οδηγίες από την Υπουργό Δικαιοσύνης για να υπάρχει έντονη παρουσία της Αστυνομίας για να βεβαιωθούμε ότι εφαρμόζονται οι πρόνοιες των Διαταγμάτων. «Πέραν από αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, όπως έχει ζητηθεί για παράδειγμα η έκδοση Διαταγμάτων», είπε ο κ. Ιωάννου, ο οποίος ωστόσο δεν έκρυψε την ανησυχία του.