Πανά: Οι στόχοι του τοπικού lockdown σε Λεμεσό και Πάφο (vid)

Πανά: Οι στόχοι του τοπικού lockdown σε Λεμεσό και Πάφο (vid)

«Η κατάσταση με την πανδημία στην Κύπρο βρίσκεται στο "κόκκινο" δηλώνει η Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά, Λέκτορας Παιδιατρικής και μέλος της Επιδημιολογικής ομάδας.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα και ερωτηθείς για τα αυστηρότερα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν μετά την αποψινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου η Δρ. Πανά ανέφερε πως τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι είναι τρία.

"Η αλήθεια είναι πως όλοι πρέπει να προετοιμαστούμε το επόμενο διάστημα να έχουμε και πιο γρήγορες αλλαγές όσον αφορά τις αποφάσεις μας, γιατί πολλές φορές μας προλαβαίνουν τα γεγονότα, το βλέπουμε ότι το βλέμμα μας έχει στραφεί στα νοσοκομεία. Όσον αφορά τον αριθμό των σοβαρά νοσούντων και των ΜΕΘ δεν υπάρχει ζήτημα διαπραγμάτευσης εκεί είναι μια κόκκινη γραμμή, το είδαμε και σε άλλες χώρες δεν μπορούμε να πούμε για σενάρια, είναι μονόδρομος. Ευτυχώς δεν φτάσαμε την κόκκινη γραμμή, όμως οφείλουμε όλοι μας, όποιο σενάριο και αν υιοθετηθεί θα έχει αποτελεσματικότητα".

Πρόσθεσε πως οι αντιδράσεις εάν υπάρχει στοχευμένο lockdown σε Λεμεσό και Πάφο θα είναι αναμενόμενες.

"Είναι λογικό οι άνθρωποι να αισθάνονται ότι γίνονται διακρίσεις. Αλλά το προηγούμενο διάστημα δείξαμε ότι το φορτίου της νόσου στην πλειοψηφία του είναι στην περιοχή της Λεμεσού και Πάφου όπως επίσης και το ποσοστό των νοσηλευόμενων. Ο στόχος είναι ότι έχουμε κάποιες πυρκαγιές, στόχος είναι να βοηθήσουμε να μην επεκταθούν. Η στόχευση αν δοθεί στον γεωγραφικό διαχωρισμό είναι να βοηθήσουμε στο να εξομαλύνουμε τις διαφορές όσον αφορά στο φορτίου της νόσου στις διάφορες περιοχές".