Πάνω από 60 τα κρούσματα κορωνοϊού σε στρατόπεδα - Σε καραντίνα ο Υπουργός Άμυνας

Πάνω από 60 τα κρούσματα κορωνοϊού σε στρατόπεδα - Σε καραντίνα ο Υπουργός Άμυνας

Εξήντα πέντε κρούσματα μέχρι στιγμής στην Εθνική Φρουρά – 136 άτομα σε αυτοπεριορισμό – Τι αναφέρει ο Υπουργός Άμυνας που βρίσκεται και ο ίδιος σε αυτοπεριορισμό

Μιλώντας στη κρατική τηλεόραση και στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, ανέφερε ότι στην Εθνική Φρουρά υπάρχουν 65 κρούσματα covid που αφορούν στρατιώτες και στελέχη από διάφορες μονάδες.

Σε αυτοπεριορισμό σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας, βρίσκονται και 136 άτομα.

Όπως ανέφερε ο Χαράλαμπος Πετρίδης «προσέχουμε διασπορά και αλυσίδες που δεν υπάρχουν εντός του στρατοπέδου και τηρούμε τα πρωτόκολλα, ώστε να βγαίνουν με γκρουπ οι στρατιώτες και να μειώσουμε οποιαδήποτε πιθανά κρούσματα».

Ερωτηθείς εάν επηρεάζεται η υπηρεσιακή δύναμη του στρατοπέδου, ανέφερε ότι «όχι δεν επηρεάζεται και ότι θα διατηρηθούμε σε αυτά τα επίπεδα».

Σε καραντίνα και ο Υπουργός Άμυνας

Υπενθυμίζεται ότι και ο ίδιος ο Υπουργός Άμυνας βρίσκεται σε καραντίνα εφόσον είναι στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος, ωστόσο το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε αρνητικό.

Συγκεκριμένα, θετικός στον κορωνοϊό εντοπίστηκε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αφού είχε συναντηθεί την προηγούμενη εβδομάδα με αντιπροσωπεία του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών που βρισκόταν στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο τεστ του Υπουργού ήταν αρνητικό, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα εξέτασης άλλων περίπου 10 στελεχών της Εθνικής Φρουράς.

Όπως σημείωσε ο Υπουργός «θα επαναλάβουμε ακόμη ένα τεστ τις επόμενες ημέρες».

Όπως σημείωσε ο Χαράλαμπος Πετρίδης σε λίγες ημέρες αναμένεται να αρχίσουν rapid test σε στρατιώτες που πηγαινοέρχονται Λεμεσό και Πάφο, έτσι ώστε να μπορούν σε ξεχωριστά σημεία εντός και εκτός στρατοπέδων, να γίνονται δειγματοληψίες.

ΠΗΓΗ cyprustimes