Νέος συναγερμός στην Κυπερούντα: Δεκάδες κρούσματα κορωνοιού στο γηροκομείο

Νέος συναγερμός στην Κυπερούντα: Δεκάδες κρούσματα κορωνοιού στο γηροκομείο

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στην κοινότητα Κυπερούντας μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Κοινοτικό Γηροκομείο, στο οποίο φιλοξενούνται σήμερα εικοσι-τέσσερις ηλικιωμένοι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε τριάντα-τρία, εκ των οποίων τα είκοσι-ένα αφορούν σε τρόφιμους του γηροκομείου. Τα υπόλοιπα δώδεκα διαγνώστηκαν σε μέλη του προσωπικού, που αριθμούν συνολικά δεκαοκτώ πρόσωπα.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο alphanews.live ο Κοινοτάρχης Κυπερούντας Γιώργος Παναγιώτου, ο οποίος εξήγησε ότι ο εντοπισμός των κρουσμάτων έγινε μετά από ενέργειες του Προέδρου του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού. Όπως είπε, αρχικά εντοπίστηκε κρούσμα στις τάξεις των εργαζομένων και κλήθηκαν λειτουργοί ιδιωτικού εργαστηρίου που υπέβαλαν τον πληθυσμό του γηροκομείου σε εξετάσεις, που κατέληξαν σε θετικά αποτελέσματα στην συντριπτική πλειοψηφία των εξεταζόμενων.
Στο Υπουργείο Υγείας έχει σημάνει συναγερμός για την αποστολή ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού στο γηροκομείο της Κυπερούντας, αφού οι εργαζόμενοι που διαγνώστηκαν θετικοί βρίσκονται ήδη σε αυτοπεριορισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής για ένα πρόσωπο έχει κριθεί αναγκαία η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Αναφοράς.