Αναστάτωση στην Κυπερούντα για την αλυσίδα μετάδοσης στο γηροκομείο (vid)

Αναστάτωση στην Κυπερούντα για την αλυσίδα μετάδοσης στο γηροκομείο (vid)

Τεράστια ανησυχία και πρόβλημα στελέχωσης προκάλεσε η αλυσίδα μετάδοσης 33 ατόμων στο Κοινοτικό Γηροκομείο της κοινότητας Κυπερούνας, εκ των οποίων τα 21 αφορούν σε τρόφιμους του γηροκομείου. 

Τα υπόλοιπα 12 διαγνώστηκαν σε μέλη του προσωπικού, που αριθμούν συνολικά δεκαοκτώ πρόσωπα.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Κυπερούντας Μιχάλης Χατζημιχαήλ, είπε ότι φαίνεται ότι μια-δύο περιπτώσεις να μην τηρούσαν τα μέτρα καθ' όλη τη διάρκεια και για παράδειγμα να αφαιρούσαν για λίγο τη μάσκα, με αποτέλεσμα να διαδοθεί ο ιός.

Τόνισε ότι προέχει η ιχνηλάτηση, ειδικά των φροντιστριών που μεταβαίνουν σε σπίτια ηλικιωμένων, ώστε να μην εξαπλωθεί και πάλι στην κοινότητα ο ιός.

Από την αλυσίδα προέκυψε πρόβλημα στελέχωσης με το Γηροκομείο από χθες να διεξάγει αγώνα δρόμου για να στελεχωθεί με νέο προσωπικό καθώς χρειάζονται φροντίδα οι ένοικοι. 

Σχολιάζοντας το θέμα ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης είπε ότι θα πρέπει να γίνουν rapid test για να ελεγχθεί ο πληθυσμός στην περιοχή. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι με τη νέα προσέγγιση για τεστ κάθε εβδομάδα και στους ένοικους και σε φροντίστριες και σε νοσηλευτές, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά.

Επεσήμανε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε καθώς ένα μικρό λάθος μπορεί να φέρει νέα έξαρση, όπως έγινε στην περιοχή της Κυπερούντας, όπου υπήρχε πρόβλημα, κλείστηκαν στα σπίτια και μετά αναζωπυρώθηκε φτάνοντας στο γηροκομείο.