Φεύγουν άρον-άρον οι ηλικιωμένοι μετά το τελεσίγραφο του γηροκομείου «Τιμόθειο» (vid)

Φεύγουν άρον-άρον οι ηλικιωμένοι μετά το τελεσίγραφο του γηροκομείου «Τιμόθειο» (vid)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Πανικός και αναστάτωση επικρατεί στον οίκο ευγηρίας "Τιμόθειο" στα Λατσιά, μετά την απόφαση του ιδιοκτήτη να βάλει "λουκέτο" στο γηροκομείο μετά από είκοσι χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας και τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού στις τάξεις των τροφίμων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου ενημέρωσε τους συγγενείς των τροφίμων ότι σήμερα στις δώδεκα και τριάντα το μεσημέρι το γηροκομείο θα κατεβάσει "ρολά" και τους ζήτησε να προσέλθουν στον οίκο για να παραλάβουν τους ηλικιωμένους. Οι δέκα ασθενείς κορωνοϊού παραμένουν περιορισμένοι στον πρώτο όροφο του γηροκομείου, ενώ οι υπόλοιποι δεκαέξι ηλiκιωμένοι βρίσκονται στο ισόγειο.

Ο Alpha Κύπρου επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του γηροκομείου Μιχάλη Τιμοθή, ο οποίος ανέφερε ότι η απόφαση για κλείσιμο του γηροκομείου λήφθηκε στο πλαίσιο της άρνησης του Υπουργείου Υγείας να μεταφέρει αλλού τους μολυσμένους ασθενείς και να ικανοποιήσει το αίτημα του οίκου για προστασία των υπόλοιπων ηλικιωμένων.

Εξήγησε ότι το προσωπικό αρνείται να μεταβεί στην εργασία του υπό τον φόβο μετάδοσης του ιού, ενώ ο ίδιος και άλλο ένα πρόσωπο ετοίμασαν σήμερα το πρόγευμα για τα είκοσι έξι άτομα που βρίσκονται σήμερα στο γηροκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γηροκομείο έσπευσαν μέχρι στιγμής οι συγγενείς δύο ηλικιωμένων ασθενών κορωνοϊού οι οποίοι αρνήθηκαν να τους παραλάβουν, καθώς το Υπουργείο Υγείας έκρινε ότι δεν χρήζουν νοσηλείας. Εκφράζουν μάλιστα φόβους για την υγεία τους, σε περίπτωση που φιλοξενήσουν τους ασθενείς στα σπίτια τους. 

Οι συγγενείς προγραμματίζουν να μεταβούν γύρω στις δώδεκα το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας, με αίτημα να συναντήσουν τον Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Έπειτα από διευθετήσεις των συγγενών, τρείς ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε άλλη στέγη ηλικιωμένων της Λευκωσίας.

Με βάση ισχυρισμούς συγγενή ηλικιωμένης, η θεία του υποβλήθηκε πριν από μία εβδομάδα σε εξέταση για κορωνοϊό με αρνητικό αποτέλεσμα και εξέφρασε ανησυχία για το ενδεχόμενο διασποράς του ιού στις στέγη όπου θα μεταφερθούν οι τρόφιμοι.