Υπουργείο Υγείας: Στους προσωπικούς γιατρούς πλέον η διαχείριση των ασθενών με κορωνοϊό

Υπουργείο Υγείας: Στους προσωπικούς γιατρούς πλέον η διαχείριση των ασθενών με κορωνοϊό

Υπεύθυνοι διαχείρισης των ασθενών που διαγνώστηκαν θετικοί με ημερομηνία δειγματοληψίας τις 20 Νοεμβρίου 2020 και έπειτα, είναι πλέον οι Προσωπικοί Ιατροί ενηλίκων και παιδιών.

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει τους πολίτες ότι με βάση το νέο αναθεωρημένο πρωτόκολλο αποδέσμευσης των κρουσμάτων στην κοινότητα, το οποίο συντάχθηκε σε συνεργασία με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, ο Προσωπικός Ιατρός, είναι αυτός που θα ενημερώνεται άμεσα και ταυτόχρονα με τον ασθενή για το θετικό εργαστηριακό αποτέλεσμα, θα παρακολουθεί τους ασθενείς του που είναι θετικοί με τον νέο κορωνοϊό μέχρι και την αποδέσμευσή τους.

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Υγείας αναφέρει πώς για αυτό το λόγο, είναι σημαντικό οι ασθενείς να επικοινωνούν και οι ίδιο άμεσα με τον Προσωπικό τους Ιατρό. "Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου των Λοιμωδών Νοσημάτων θα συνεχίσει να έχει τον συντονιστικό και εποπτικό ρόλο της όλης διαδικασίας" υπογραμμίζει το Υπουργείο.

Τέλος αναφέρει πώς η παρακολούθηση και η αποδέσμευση όσων πολιτών διαγνώστηκαν ως θετικοί και δεν είναι εγγεγραμμένοι σε Προσωπικό Ιατρό θα συνεχίσει να γίνεται από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων.