Νέα μέτρα: Τι ισχύει για τα σχολεία

Νέα μέτρα: Τι ισχύει για τα σχολεία

Αλλαγή και για τα σχολεία προκύπτει με το νέο Διάταγμα του Υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρει, σε όλα τα σχολεία, ιδιωτικά και δημόσια, όλων των βαθμίδων, δημοτικής και μέσης, θα διεξάγεται εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Δηλαδή με βάση το Διάταγμα, όλοι οι μαθητές, όλων των βαθμίδων δεν θα επιστρέψουν στο σχολείο με φυσική παρουσία στις 7/1 όπου είναι προγραμματισμένη η επαναλειτουργία των σχολείων μετά τις γιορτές.

Τα σχολεία αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά με φυσική παρουσία την Δευτέρα 11/1. Αναμένεται ανακοίνωση και από το Υπουργείο Παιδείας με τις λεπτομέρειες.

Τι αναφέρει το Διάταγμα για τα σχολεία:

Από την 29η Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 18.00 μ.μ. μέχρι την 10η Ιανουαρίου 2021 και ώρα 05.00 π.μ., η λειτουργία των ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης και Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων διενεργείται με εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση:

Νοείται ότι, σε περιπτώσεις όπου είναι άκρως απαραίτητη η φυσική παρουσία φοιτητών Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, για σκοπούς διεξαγωγής εργαστηριακών μαθημάτων για προετοιμασία των φοιτητών για εξετάσεις, δύναται να διεξάγονται.