Φτάνει στην Κύπρο το εμβόλιο της Moderna

Φτάνει στην Κύπρο το εμβόλιο της Moderna

Ξεκίνησε σήμερα, 11 Ιανουαρίου του 2021, η παράδοση των πρώτων εμβολίων της Moderna έναντι της Covid-19 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Σε ανακοίνωσή της, σχετικά με τα νεότερα για τη διανομή των εμβολίων της εταιρείας στην Ευρώπη, η Moderna αναφέρει ότι η μεταφορά των εμβολίων της Moderna θα πραγματοποιηθεί από την παγκοσμίου φήμης εταιρεία Kuehne+Nagel, ενώ η διαδικασία θα ξεκινήσει και θα συντονιστεί από τον κεντρικό κόμβο της εταιρείας, για μεταφορά φαρμακευτικών προϊόντων στην Ευρώπη.

Ο Αντιπρόεδρος και επικεφαλής της περιοχής ΕΜΕΑ στη Moderna, Dan Staner, δήλωσε πως «πρόκειται για ένα συναρπαστικό ορόσημο και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τον ρόλο που θα διαδραματίσει το εμβόλιο της Moderna στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ευρώπη».

«Η διανομή του εμβολίου σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε, «είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγχειρήματα logistics που έχει κληθεί να συντονίσει η εταιρεία μας στα δέκα χρόνια λειτουργίας της».

Στην Κύπρο οι πρώτες παρτίδες εμβολίων της MODERNA θα φτάσουν το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες.

ΚΥΠΕ