Πότε ανοίγει η πύλη για τα επόμενα ραντεβού εμβολίων

Πότε ανοίγει η πύλη για τα επόμενα ραντεβού εμβολίων

Διαθέσιμα την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, από τις 9 το πρωί, θα είναι τα επόμενα ραντεβού για εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού. 

Τα ραντεβού, που θα διευθετούνται μέσω της Πύλης Εμβολιασμού, απευθύνονται σε άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών και οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν την εβδομάδα 25 – 29 Ιανουαρίου.

Διευκρινίζεται ότι για σκοπούς παρακολούθησης και διαθεσιμότητας των εμβολίων στα κατά τόπους Κέντρα Εμβολιασμού, δεν είναι εφικτός εμβολιασμός ατόμων που δεν έχουν διευθετήσει ραντεβού εκ των προτέρων.
Η στρατηγική που υιοθέτησε το Υπουργείο Υγείας, επικεντρώνεται στην πρακτική της άμεσης διάθεσης των δόσεων που παραλαμβάνονται σε εβδομαδιαία βάση για τον εμβολιασμό των πολιτών, στη βάση της ιεράρχησης των ομάδων πληθυσμού που έγινε σύμφωνα με τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων (ECDC). Σημειώνεται ότι η μέθοδος της χορήγησης των διαθέσιμων εμβολίων αμέσως με την παραλαβή τους, επιτρέπει τη γρηγορότερη κάλυψη των πληθυσμιακών ομάδων με αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση και μεσοπρόθεσμα θα συμβάλει στη μείωση των νοσηλευόμενων και στην αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας.

Η εφαρμογή του εμβολιαστικού πλάνου της Κύπρου συνεχίζεται με μεγάλη και ενθαρρυντική ανταπόκριση. Το μαζικό ενδιαφέρον των πολιτών για εμβολιασμό αποδεικνύει την αποφασιστικότητά τους να θωρακίσουν την υγεία τους και να συνδράμουν στην προστασία της δημόσιας υγείας, που θα επιτρέψει την έξοδο από την υγειονομική κρίση.