Δεύτερη δόση στους πρώτους που εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού (pics)

Δεύτερη δόση στους πρώτους που εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού (pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Tρεις εβδομάδες πριν, στις 27 Δεκεμβρίου εμβολιάστηκαν οι πρώτοι Κύπριοι κατά του κορωνοϊού. Σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι εμβολιάζονται ξανά, λαμβάνοντας τη δεύτερη και τελευταία δόση του εμβολίου που επιδιώκει να "κόψει" την πορεία του ιού στην κοινότητα.

Οι δύο πρώτοι ηλικιωμένοι που εμβολιάστηκαν στο Μέλαθρον Ευγηρίας Λευκωσίας, ο 84χρονος Αντρέας Ραουνά και η 88χρονη Παναγιώτα Λοΐζου-Φυλακτού, έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Τη δεύτερη δόση λαμβάνουν άτομα που διαμένουν σε στέγες ευγηρίας και επαγγελματίες υγείας πρώτης γραμμής. Από νωρίς το πρωί άρχισε η δεύτερη φάση εμβολιασμού των διαμένοντων στο Αναρρωτήριο Παναγιά στη Λεμεσό και στο Μέλαθρον στη Λευκωσία.

 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Δρ. Αναστάσιος Τσιφτσής, 21 ημέρες αφού και ο ίδιος έλαβε το εμβόλιο, είπε ότι εξελίσσεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το πλάνο. Πρόσθεσε ότι μετά την πρώτη δόση, ελάχιστοι ένοικοι εμφάνισαν ρίγος και κάποια δέκατα τα οποία κράτησαν μερικές ώρες, αλλά δεν υπήρξε κάποια σοβαρή αλλεργική αντίδραση ή αιφνίδιος θάνατος.

Όσον αφορά το ενδιαφέρον των πολιτών για εμβολιασμό, σχολίασε ότι μειώνεται η επιφυλακτικότητα και όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να εμβολιαστούν.

Το Σάββατο ολοκληρώθηκαν και οι εμβολιασμοί των επαγγελματιών υγείας ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ πρώτης γραμμής.

Ταυτόχρονα, τη Δευτέρα, στις 9 το πρωί, ανοίγει εκ νέου η πύλη εμβολιασμού. Στην διάθεση των πολιτών ηλικίας άνω των 80 ετών θα διατεθούν 3,466 ραντεβού για τα εννέα Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν παγκύπρια.