Μπαράζ καταγγελιών: 4 νέες υποθέσεις σεξoυαλικής παρενόχλησης από το ίδιο πρόσωπο

Μπαράζ καταγγελιών: 4 νέες υποθέσεις σεξoυαλικής παρενόχλησης από το ίδιο πρόσωπο

Σε καταγγελίες για «παρόμοιες υποθέσεις», όπως της Άντρης Ελευθερίου, η οποίες αφορούν συγκεκριμένο πρόσωπο στον χώρο του αθλητισμού, προέβη ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σκοποβολής, Τζιοβάννης Σαββίδης, μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ.

Μεταξύ άλλων ανάφερε ότι είναι μια πρωτοφανής υπόθεση και εξέφρασε τη χαρά του που η Άντρη βρήκε τη δύναμη να προχωρήσει με την καταγγελία.

Σε ερώτηση εάν υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες, είπε ότι ελπίζει μετά την καταγγελία της Άντρης θα βγούνε και άλλες κοπέλες για να καταγγείλουν παρόμοιες υποθέσεις που αφορούν το συγκεκριμένο άτομο.

Διευκρίνισε ότι υπάρχουν τέτοιες υποθέσεις σε άλλα αθλήματα και άλλα γραφεία αλλά όχι από τον χώρο της σκοποβολής. Συγκεκριμένε, δήλωσε ότι «σαν νέο Διοικητικό Συμβούλιο προσπαθούμε να ξεβρωμίσουμε την σαπίλα που υπάρχει δεξιά αριστερά».

Συμπλήρωσε ότι το 2006 υπήρξε το περιστατικό με την Άντρη, μετά με τον συγκεκριμένο κύριο το 2011 υπήρχε άλλο περιστατικό και αποσιωπήθηκε το θέμα. Το 2014 ο συγκεκριμένος που πήγε στον ΚΟΑ υπήρχε άλλο περιστατικό. Μετά τον βάλαμε διευθυντή σε σχολείο και υπήρξε νέα καταγγελία, έτσι τον βγάλαμε σε πρόωρη σύνταξη.

Για όλες αυτές τις υποθέσεις δεν έχουν γίνει καταγγελίες αλλά αναμένει ότι θα γίνουν. Είναι το ίδιο άτομο που είναι και στην περίπτωση της Άντρης Ελευθερίου.

Σημείωσε ότι είναι άτομο από την Ολυμπιακή Επιτροπή.