Άντρη Ελευθερίου - Σεξουαλική παρενόχληση: «έβαλε στο κάδρο» πρώην μέλος της ΚΟΕ

Άντρη Ελευθερίου - Σεξουαλική παρενόχληση: «έβαλε στο κάδρο» πρώην μέλος της ΚΟΕ

Σε συγκεκριμένο ύποπτο επικεντρώνονται οι αστυνομικές έρευνες σε σχέση με την καταγγελία που υπέβαλε η πρωταθλήτρια της σκοποβολής Άντρη Ελευθερίου για σεξουαλική κακοποίηση από αθλητικό παράγοντα. 

Στην κατάθεσή της κατονόμασε τον παράγοντα ο οποίος υπήρξε αρχηγός αποστολών σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ήταν μέλος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Όπως ανέφεραν στον «Π» αστυνομικές πηγές, θα ληφθούν καταθέσεις από πρόσωπα που συμμετείχαν στις αποστολές, ενώ κατάθεση θα δώσει και ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ Τζιοβάνης Σαββίδης, ο οποίος δήλωσε πως έχει υπόψη του διάφορα γεγονότα που σχετίζονται με σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση αθλητών. Ο ύποπτος παράγοντας, ο οποίος γνωρίζει ότι η καταγγελία τον αφορά, θα κληθεί για ανάκριση όταν οι ανακριτές συγκεντρώσουν το απαραίτητο υλικό στοιχειοθέτησης της υπόθεσης.

Ο τρόπος χειρισμού της υπόθεσης συζητήθηκε χθες σε σύσκεψη υπό τον αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου, ο οποίος συνέστησε ειδική ομάδα για την έρευνα. Αν κριθεί σκόπιμο, θα ζητηθεί καθοδήγηση και από τον γενικό εισαγγελέα.