Κύπρος: Το 73,7% των ατόμων με κορωνοϊό έχει αναρρώσει

Κύπρος: Το 73,7% των ατόμων με κορωνοϊό έχει αναρρώσει

Μικρές και μεγάλες νίκες καταγράφονται καθημερινά στη μάχη με τον αόρατο εχθρό.

Σύμφωνα με τα δεδομένα από την εβδομαδιαία εθνική αναφορά για την πορεία της πανδημίας στην Κύπρο, μέχρι την 21η Ιανουαρίου, 2021, το 73,7% (ν=21.408 των περιστατικών COVID-19 έχουν αναρρώσει.

– 1.315 (6,1%) είχαν αρνητικό αποτέλεσμα σε δύο εξετάσεις μετά το πρώτο θετικό και 20.093 (93,9%) άτομα αποδεσμεύτηκαν με βάση τις νέες οδηγίες.

Οι νέες οδηγίες όπως αυτές καταγράφονται στην Εθνική Αναφορά

(Μάιος – Νοέμβριος 2020)

Μια περίπτωση θεωρείται ελεύθερη νόσου 21 ημέρες μετά την εργαστηριακά επιβεβαιωμένη διάγνωση, αν είναι ακόμα θετική στις 14 ημέρες αλλά είναι χωρίς συμπτώματα και παραμείνει σε απομόνωση για μια ακόμα βδομάδα, χωρίς να χρήζει επανεξέτασης.

Από 8 Νοεμβρίου 2020: Άτομο που παρέμεινε ασυμπτωματικό καθόλη τη διάρκεια παρακολούθησής του, αποδεσμεύεται από την απομόνωση 14 ημέρες από τη λήψη του θετικού δείγματος για SARS-CoV- 2.

ΠΡΙΝ από την αποδέσμευση, θα πρέπει να γίνεται επικοινωνία με τον θεράποντα/προσωπικό ιατρό έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι πληρούνται τα παραπάνω κριτήρια.

Για άτομο με ΗΠΙΑ / ΜΕΤΡΙΑ ΝΟΣΟ COVID-19, ΠΡΙΝ από την αποδέσμευση, θα πρέπει να υπάρχει απυρεξία για τουλάχιστον 3 ημέρες (χωρίς χρήση αντιπυρετικών) και βελτίωση των υπολοίπων συμπτωμάτων και να έχουν περάσει 14 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Για τα άτομα που δεν νοσηλεύονται, ΠΡΙΝ από την αποδέσμευσή τους, θα πρέπει να γίνεται επικοινωνία με τον θεράποντα/προσωπικό ιατρό έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι πληρούνται τα παραπάνω κριτήρια.

Για άτομα με ΣΟΒΑΡΗ ΝΟΣΟ COVID-19, ΠΡΙΝ από την αποδέσμευση, θα πρέπει να υπάρχει απυρεξία για τουλάχιστον 3 ημέρες (χωρίς χρήση αντιπυρετικών) και βελτίωση των υπολοίπων Μικρές και μεγάλες νίκες καταγράφονται καθημερινά στη μάχη με τον αόρατο εχθρό.