Πρόεδρος Σκοπευτικής Ομοσπονδίας για σεξουαλικές παρενοχλήσεις: «Όλοι γνωρίζουν»

Πρόεδρος Σκοπευτικής Ομοσπονδίας για σεξουαλικές παρενοχλήσεις: «Όλοι γνωρίζουν»

Άλλες τρεις με τέσσερις περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης ή/και κακοποίησης για το συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο κατονόμασε η κορυφαία Κύπρια αθλήτρια της σκοποβολής, Άντρη Ελευθερίου, στην καταγγελία της στην Αστυνομία, έχουν περιέλθει στην αντίληψη της Ομοσπονδίας Σκοποβολής, σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο της, Τζιοβάνη Σαββίδη. 

Μιλώντας στον Πολίτη 107.6 & 97.6, ο πρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου, Τζιοβάνης Σαββίδης, ανέφερε πως το πρόσωπο το οποίο κατονόμασε η αθλήτρια στην καταγγελία της, είναι γνωστό στους αθλητικούς κύκλους, κατείχε υψηλά πόστα στον αθλητισμό και κατέληξε σε σχολείο όπου και από εκεί υποχρεώθηκε σε πρόωρη αφυπηρέτηση έπειτα από καταγγελία που έγινε εναντίον του από καθηγήτρια συνάδελφο του.

Ο κ. Σαββίδης εξέφρασε την ελπίδα ότι μετά την καταγγελία της Άντρης Ελευθερίου και την κατάθεση του ίδιου στην αστυνομία, και άλλοι αθλητές και αθλήτριες που έχουν βιώσει παρόμοιας φύσης συμπεριφορές, θα προχωρήσουν σε καταγγελία στην Αστυνομία. Δύσκολα, είπε, θα καθαρίσουμε το στάβλο του Αυγεία αλλά τουλάχιστο να κάνουμε μια αρχή. Όλοι γνωρίζουν, είπε, για τέτοια περιστατικά στον αθλητισμό αλλά κανείς δεν πάει να καταγγείλει. Ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ έκανε έκκληση σε όλους τους αθλητές να μιλήσουν. Ξεκαθάρισε δε πως η καταγγελία της Άντρης Ελευθερίου είχε να κάνει με την Ολυμπιακή Επιτροπή και όχι με την ομοσπονδία της, εκφράζοντας ταυτόχρονα την άποψη ότι η ΣΚΟΚ θα είναι δίπλα στους αθλητές.