Επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές Δημοτικών και οι τελειόφοιτοι

Επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές Δημοτικών και οι τελειόφοιτοι

Στις σχολικές μονάδες επιστρέφουν, οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και οι τελειόφοιτοι.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, οι μαθητές των δημόσιων και ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων όπως και μαθητές της Γ΄Λυκείου και Τεχνικών Σχολών επιστρέφουν στα σχολεία.

Η επιστροφή των μαθητών θα πραγματοποιηθεί στις 8 Φεβρουαρίου.

Σε διευκρινιστική ερώτηση ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων δεν θα φοράνε μάσκα.

Η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας

Σε συνέχεια των σημερινών Αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου που αφορούν στη λήψη μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει ότι η φοίτηση με φυσική παρουσία για τους μαθητές/μαθήτριες των Δημόσιων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων και της Γ΄ τάξης των Λυκείων, Τεχνικών καθώς της αντίστοιχης των Ιδιωτικών Σχολείων αρχίζει από τη Δευτέρα 08/02/2021, αναφέρει σε ανακοινωσή του το Υπουργείο Παιδείας.

Σημειώνεται πως στο μεσοδιάστημα συνεχίζεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε όλα τα σχολεία μέχρι και τη λήψη νέων αποφάσεων.

Την επόμενη εβδομάδα οι εκπαιδευτικοί, όπως και άλλοι εργαζόμενοι στα σχολεία τα οποία θα λειτουργήσουν με φοίτηση με φυσική παρουσία θα πρέπει να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο, rapid test, σύμφωνα με ανακοινώσεις που θα γίνουν από το Υπουργείο Υγείας.