Νέα επιλογή στα SMS - Τι θα στέλνετε και για ποιο λόγο

Νέα επιλογή στα SMS - Τι θα στέλνετε και για ποιο λόγο

Νέος αριθμός προστίθεται στις επιλογές των πολιτών για μετακινήσεις στο 8998, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας. 

Πρόκειται για τον αριθμό «9», και θα αντιστοιχεί για την μετακίνηση μας σε επιχειρήσεις που ανοίγουν από τη Δευτέρα 1/2.

Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε την Τετάρτη (27/1) μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ότι η αποστολή δυο sms για διακίνηση στον αριθμό 8998 θα παραμείνει.

Ωστόσο, ο Υπουργός ανέφερε ότι θα από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021 ανοίγουν τα κομμωτήρια, τα κουρεία και τα ινστιτούτα αισθητικής το Υφυπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας θα προσθέσει τον αριθμό 9 στο σύστημα για να επιτρέπεται η αποστολή μηνύματος σε αυτούς τους χώρους.

Ωστόσο, παραμένει η απαγόρευση διακίνησης μετά τις 21:00 το βράδυ.

Παράλληλα, με βάση τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου από την 1η Φεβρουαρίου επιτρέπεται η επίσκεψη μέχρι δύο (2) ατόμων, σε οικίες νοουμένου πρόκειται για συγγενείς 1ου και 2ου βαθμού και από τις 8 Φεβρουαρίου μέχρι 4 άτομα νοουμένου πρόκειται για συγγενείς 1ου και 2ου βαθμού. Ωστόσο, και στις δυο περιπτώσεις θα πρέπει να σταλεί SMS σε υπάρχουσα επιλογή.