Ενδιαφέρει τις γυναίκες: 5 tips ασφαλείας για εσένα που κυκλοφορείς μόνη σου το βράδυ

Ενδιαφέρει τις γυναίκες: 5 tips ασφαλείας για εσένα που κυκλοφορείς μόνη σου το βράδυ

Ολοένα και αυξάνονται τα κρούσματα επιθέσεων σε γυναίκες ακόμα και τις ώρες που ο ήλιος δεν έχει προλάβει να δύσει.

Σίγουρα, δεν μπορούμε να τις αποτρέψουμε ούτε και να τις προλάβουμε, μπορούμε, όμως, να σου προτείνουμε μερικά tips σε περίπτωση που συνηθίζεις εσύ, η μητέρα σου ή μια φίλη σου να περπατάτε μόνες τις νυχτερινές ώρες.

  1. Βάλε τα ακουστικά στην τσάντα

Μια συνήθεια που όλες μας υιοθετούμε, ειδικά όταν περπατάμε μόνες, είναι να ακούμε μουσική ή και να μιλάμε στο τηλέφωνο φορώντας ακουστικά. Καθώς η ακοή αποτελεί ένα από τα βασικότερα αισθητήρια κινδύνου, φορώντας τα ακουστικά καταστέλλουμε την βασική της λειτουργία που μπορεί να αποβεί μοιραία για την ασφάλειά μας.

  1. Έχε μαζί σου μια σφυρίχτρα

Μπορεί να σου ακούγεται αστείο αλλά η χρήση μιας σφυρίχτρας την ώρα της απειλής μπορεί να αποτρέψει τον δράστη από την επίθεση που σχεδιάζει. Βέβαια, καλό θα είναι τις ώρες που κυκλοφορείς μόνη να την κρατάς στο χέρι και να μην την έχεις, απλώς, στην τσάντα ή το πορτοφόλι σου.

Δείτε επίσης:

  1. Άσε σπίτι τα ψηλοτάκουνα σου

.. ή αν δεν μπορείς να τα αφήσεις, φρόντισε να έχεις μαζί σου ένα ζευγάρι αθλητικά ή –έστω- άνετα παπούτσια τα οποία θα σε βοηθήσουν σε περίπτωση απειλής να διαφύγεις γρήγορα. Σκέψου μόνο πόσο ευάλωτη είσαι στα μάτια ενός επίδοξου δράστη που ξέρει ότι δεν μπορείς να τρέξεις.

  1. Αυτοάμυνα

Όχι, δεν εννοούμε να γραφτείς άμεσα σε μια σχολή πολεμικών τεχνών και να μάθεις όλες εκείνες τις κινήσεις που θυμίζουν Bruce Lee. Άλλωστε, το να ξέρεις να μάχεσαι, έχει τεράστια διαφορά από το να γνωρίζεις πραγματικά πως να προστατεύεις τον εαυτό σου μέσα στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον. Εμείς, προτείνουμε την βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης με σκοπό την καλύτερη σωματική σου απόδοση όταν και αν χρειαστεί.

  1. Προτίμησε πολυσύχναστους δρόμους

Όσο κι αν κατανοούμε την κούραση που έχεις γυρνώντας σπίτι μετά από μια απαιτητική ημέρα, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των επιθέσεων έχει καταγραφεί σε ερημικούς δρόμους. Ναι, τα στενά θα σε οδηγήσουν πιο γρήγορα στην χαλάρωση και την ξεκούραση, αλλά η ασφάλεια σου είναι πιο σημαντική από αυτά τα 5 λεπτά.

QUEEN.GR

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο πατώντας εδώ!